Θα λυγίσει και ο πιο σκληρός – Η συγκινητική ιστορία αστυνομικού με την ηλικιωμένη που ήθελε να δει την «στολισμένη Αθήνα»
1 year, 7 months ago
6

«Βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στολισμένη. Το έγραψα και στο χαρτί, ορίστε»

Τα Χριστούγεννα έφθασαν και για μερικούς οι φετινές γιορτές θα περάσουν πολύ δύσκολα, αφού δεν μπορούν να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Και ενώ μερικοί αστυνομικοί κόβουν ασταμάτητα πρόστιμα, κάποιοι άλλοι καταλαβαίνουν την ανάγκη ορισμένων ανθρώπων να νιώσουν την ζεστασιά των Χριστουγέννων και είναι πιο επιεικείς.

Έτσι συνέβη και με τον αντιπρόεδρο της Police Action – Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Φωτεινό Παγιαύλα, ο οποίος σταμάτησε μία ηλικιωμένη γυναίκα για έλεγχο αλλά τελικά την άφησε να φύγει χωρίς να της κόψει πρόστιμο.

Ο εν λόγω αστυνομικός περιέγραψε την ιστορία του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook. Η συγκινητική ιστορία του αγγίζει και τους πιο σκληρούς.

«Σήμερα σταμάτησα για έλεγχο ηλικιωμένη με το όχημά της. Είχε πατερίτσα δίπλα της στην πλευρά του συνοδηγού. Της ζήτησα να δω μήνυμα ή έντυπο μετακίνησης. Μου είπε ευγενέστατα “δεν πολυβγαίνω απ’ το σπίτι, δεν μπορώ να περπατήσω, βγήκα γιατί ήθελα να δω την Αθήνα στολισμένη. Το έγραψα και στο χαρτί, ορίστε”.

Και πράγματι άμα μπορείτε να δείτε στη κουνημένη φωτογραφία, έχει τικάρει το Β6 “Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου.” και δίπλα σε αυτό πρόσθεσε γραπτώς “μια βόλτα για να δω τη στολισμένη Αθήνα”.

Αυτό που έκανε η κυρία φυσικά δεν το προβλέπει ο νομοθέτης. Δεν προβλέπει το γράμμα του Νόμου (sic) “παίρνουμε το αμάξι μας για να δούμε την Αθήνα στολισμένη”! Οπότε η μετακίνησή της ήταν άσκοπη. 300 ευρώ είναι το πρόστιμο που έχει οριστεί.

Της έκανα συστάσεις, ευχηθήκαμε χρόνια πολλά και την άφησα να πάει στο καλό. Ούτως ή άλλως δεν θα κατέβαινε από το όχημά της, δηλαδή επί της ουσίας δεν υπήρχε περίπτωση να κόλλαγε κάποιον ούτε να κολλούσε από κάποιον. Με την Ερμού εδώ και λίγες μέρες να είναι φίσκα από κόσμο..»