Το εντυπωσιακό ελικόπτερο της Lamborghini!
1 year, 10 months ago
6

Σήμερα, κάθε φορά που συνδέουμε τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με τον κλάδο των ελικοπτέρων, είναι πάντα για λογαριασμό κάποιου είδους ιπτάμενου ταξί. Τώρα όμως προέκυψε το ελικόπτερο της…Lamborghini!

Λοιπόν, ας παραμείνουμε σε αυτά για τώρα και ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την εντυπωσιακή εικόνα που απεικονίζει ένα ελικόπτερο σχεδιασμένο όπως τα εντυπωσιακά μοντέλα της Lamborghini. Ονομάζεται Falco και δημιουργήθηκε από τον Tomas Zumalacarregui Arregui.

Το Falco, παρεμπιπτόντως, είναι ένα κατάλληλο όνομα για ένα τέτοιο μηχάνημα, καθώς μεταφράζεται απευθείας σε “Hawk”. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι τα ελικόπτερα δεν τείνουν να φαίνονται ιδιαίτερα κομψά, όχι με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν δηλαδή τα αυτοκίνητα.

Αυτό, ωστόσο διαθέτει πολλές ευκρινείς γωνίες και αν είμαστε ειλικρινείς, μοιάζει περισσότερο με ένα όχημα από ταινία sci-fi (ειδικά με τον διπλό έλικα) από ένα προϊόν της Lamborghini, αλλά αυτό αποτελεί επίσης φιλοφρόνηση. Οι εικόνες το δείχνουν να δουλεύει για λογαριασμό της ιταλικής ακτοφυλακής, ένα κάπως μεγάλο ελικόπτερο ικανό να μεταφέρει πολλούς επιβάτες πίσω από τα καθίσματα του πιλότου και του συγκυβερνήτη (συνολικά 9 άτομα), καθώς και μεσαίου μεγέθους εμπορεύματα.

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του, το Falco θα μπορούσε επίσης να αναπτύσσει υψηλές ταχύτητες χάρη στον αεροδυναμικό σχεδιασμό του. Το εσωτερικό, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι «έργο σε εξέλιξη». Αν είστε περίεργοι να δείτε πώς είναι όταν μια αυτοκινητοβιομηχανία βοηθά στη σχεδίαση ενός ελικοπτέρου, ρίξτε μια ματιά στο Airbus H160, το οποίο είναι σχεδιασμένο από την Peugeot. Φαίνεται να έχει το ίδιο μέγεθος με το Falco, αν και με ένα λιγότερο επιθετικό κέλυφος και μια παραδοσιακή διάταξη έλικα.