«Τσάκωσαν» δίδυμο που λήστευε περαστικές γυναίκες
1 year, 7 months ago
6

Αρπαζαν τις τσάντες τους και αντικείμενα αξίας

Χειροπέδες σε δύο Ελληνες που διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στην περιοχή των Αχαρνών πέρασαν χθες οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος Ασφαλείας. Μάλιστα, το «δίδυμο» δεν δίσταζε να χτυπά και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Οπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, από τις αρχές Νοεμβρίου οι δύο δράστες είχαν δημιουργήσει συμμορία που είχε ρημάξει τα καταστήματα στην περιοχή των Αχαρνών, ενώ παράλληλα εντόπιζαν κυρίως περαστικές γυναίκες και τους άρπαζαν με τη βία χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Ξημερώματα σε στάσεις λεωφορείων

Συγκεκριμένα, οι δύο κακοποιοί συνήθιζαν να προσεγγίζουν τα θύματά τους ξημερώματα σε στάσεις λεωφορείων ή σε ερημικούς δρόμους με χαμηλό φωτισμό, καθώς και σε σημεία που δεν υπήρχαν κάμερες, προκειμένου να δυσκολέψουν το έργο των Αρχών για τον εντοπισμό τους. Με αστραπιαίες κινήσεις άρπαζαν τις τσάντες τους και αντικείμενα αξίας και τρέπονταν σε φυγή με το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους, το οποίο χρησιμοποιούσαν για τις «δουλειές» τους.

Ωστόσο, οι δράστες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη λεία τους, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να «χτυπούν» και καταστήματα της περιοχής. Οπως έγινε γνωστό, ακινητοποιούσαν με την απειλή μαχαιριού ή με τη χρήση βίας τους υπαλλήλους και στη συνέχεια άρπαζαν τα συρτάρια των ταμειακών μηχανών και γίνονταν καπνός.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες της Αστυνομίας, οι δράστες έχουν διαπράξει οκτώ ληστείες σε βάρος πεζών γυναικών, μια ληστεία σε βάρος καταστήματος και δύο κλοπές από καταστήματα. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για ληστείες και κλοπές.

newsbreak.gr