3 Ασφαλείς Τρόποι να Μεταφέρεις τα Εύθραυστα Αντικείμενα!
5 years, 1 month ago
6

Ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις στο καινούργιο σου σπίτι; Η μετακόμιση δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που την οργανώνεις. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν μπορεις να την οργανώσεις αποτελεσματικά. Κάτι πολύ σημαντικό κατά τη διαδικασία μετακόμισης αποτελεί το σωστό πακετάρισμα των προσωπικών σου αντικειμένων. Κατά το πακετάρισμα θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή και να αφιερώσεις ιδιαίτερο χρόνο στα εύθραυστα αντικείμενα.

Αν το σκεφτείς περισσότερο, είναι αρκετά τα αντικείμενα που πρέπει να προστατέψεις. Αντικείμενα όπως πιάτα, ποτήρια, βάζα, γυάλινα έπιπλα, αντικείμενα αξίας, έργα τέχνης κλπ, μπορεί να φθαρούν ή να σπάσουν κατά τη μεταφορά. Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε όλα τα tips και τις χρυσές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τον κίνδυνο και να οργανώσεις τη μετακόμιση, εύκολα και με ασφάλεια.

3 Εναλλακτικοί Τρόποι Τυλίγματος για τη Μεταφορά Εύθραυστων Αντικειμένων!

Πώς γίνεται το πακετάρισμα στη μεταφορά εύθραυστων αντικειμένων;

Αφού δημιουργήσεις τη λίστα με όλα τα απαραίτητα και ομαδοποιήσεις τα αντικείμενά σου σε κούτες, σειρά έχουν τα εύθραυστα αντικείμενα. Για να εξασφαλίσεις μία ασφαλή μεταφορά εύθραυστων αντικειμένων, κρίνεται αναγκαίο να πακετάρεις τα εύθραυστα αντικείμενα με ειδικό τρόπο. Θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο στο σωστό πακετάρισμα, ώστε να μην έχεις καμία απώλεια από τα αντικείμενά σου, κατα τη μεταφορά. Φυσικά, όσο πιο σημαντικό είναι το αντικείμενο, τόση περισσότερη προσοχή χρειάζεται κατά το τύλιγμα.

1. Ο πιο ασφαλής τρόπος τυλίγματος για τη μεταφοράς εύθραυστων αντικειμένων

Στη μεταφορά εύθραυστων αντικειμένων, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η λεπτομέρεια. Παρέχοντας στο κάθε αντικείμενο ένα λεπτομερές τύλιγμα, θα μηδενίσεις τις πιθανότητες να σπάσει. Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν;

Προμηθεύσου ένα πλαστικό ρολό με μικρές φυσαλίδες και ένα ρολό με μεγάλες φυσαλίδες. Τύλιξε τα εύθραυστα αντικείμενα, ένα-ένα, με το ρολό των μικρών φυσαλίδων. Σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις και λίγο σελοτέιπ ή ταινία, ώστε να τυλίξεις αποτελεσματικά τα αντικείμενά σου. Στη συνέχεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ρολό με τις μεγάλες φυσαλίδες για να τυλίξεις ένα ή περισσότερα αντικείμενα, ανάλογα με το μέγεθος και την ευθραυστότητα που παρουσιάζουν.

Στο σημείο αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις τη σωστή κούτα. Η κατάλληλη κούτα, θα πρέπει να χωράει ακριβώς τα αντικείμενα, αφήνοντας έναν επιπλέον χώρο, σχεδόν 5 εκατοστά σε κάθε πλευρά. Ο συγκεκριμένος χώρος θα σου φανεί αρκετά χρήσιμος, καθώς θα τον αξιοποιήσεις για να τοποθετήσεις ειδικά φιστίκια αφρού για μετακόμιση. Με αυτό τον τρόπο, θα θωρακίσεις τα εύθραυστα αντικείμενα και θα τα καταστήσεις σχεδόν ακίνητα κατά τη μεταφορά.

#tip: είναι πολύ σημαντικό να γεμίζεις τον ελεύθερο χώρο της κούτας με φιστίκια αφρού. Έτσί, μειώνεις αρκετά τον κίνδυνο να μετακινηθούν τα αντικείμενα από τη θέση τους και να σπάσουν.

2. Ο λιγότερο απαιτητικός τρόπος τυλίγματος για τη μεταφοράς εύθραυστων αντικειμένων

Καταλαβαίνουμε πως με τον πρώτο τρόπο θα χάσεις αρκετό χρόνο στο πακετάρισμα. Αν χρειάζεσαι κάτι πιο εύκολο αλλά εξίσου ασφαλές, έχουμε τη λύση!

Προμηθεύσου φυσαλίδα συσκευασίας με αφρώδες πολυαιθυλένιο ή μερικά κομμάτια εφημερίδας. Μπορείς να κόψεις κομμάτια και να τα τοποθετήσεις ανάμεσα από τα πιάτα ή να ντύσεις άλλα εύθραυστα αντικείμενα. Φυσικά, δεν θα έχεις τη μέγιστη προστασία, ωστόσο, ο κίνδυνος να φθαρούν τα εύθραυστα αντικείμενα είναι αρκετά μικρός. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να προσθέσεις λίγα κομμάτια ρολού με φυσαλίδες ή μερικά φιστίκια αφρού για έξτρα ασφάλεια.

3. Ο πιο εύκολος τρόπος τυλίγματος για τη μεταφοράς εύθραυστων αντικειμένων

Αν δεν βρήκες σε κανέναν από τους προηγούμενους τρόπους αυτό που έψαχνες, υπάρχει και τρίτη εναλλακτική, που είναι η πιο εύκολη από όλες. Μπορείς να απευθυνθείς σε μία έμπειρη μεταφορική εταιρεία που θα αναλάβει τόσο τη μεταφορά, όσο και το αμπαλάζ και το πακετάρισμα των αντικειμένων σου. Οι περισσότερες μεταφορικές εταιρείες προσφέρουν προηγμένες υπηρεσίες στο αμπαλάζ και το πακετάρισμα και είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την ασφαλή μεταφορά εύθραυστων αντικειμένων.

#extra_tip: Όποιον τρόπο και αν προτιμήσεις τελικά, μην ξεχάσεις να προμηθευτείς την ειδική ταινία με την ένδειξη “Εύθραυστον”. Θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στη μεταφορά και το μέρος που θα τοποθετηθούν οι κούτες που περιέχουν τα εύθραυστα αντικείμενά σου.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να βρεις τον ιδανικό τρόπο για τη μεταφορά εύθραυστων αντικειμένων. Σε περίπτωση που αναζητάς μια αξιόπιστη μεταφορική εταιρεία να αναλάβει την μετακόμισή σου, μπορείς να αναθέσεις την εργασία σου στις αξιόπιστες μεταφορικές εταιρείες του Douleutaras.gr. Συμπληρώνοντας μια σύντομη φόρμα θα λάβεις την καλύτερη προσφορά από τις έμπειρες μεταφορικές εταιρείες του κλάδου.

μεταφορά εύθραυστων αντικειμένων

 

Πηγή: Douleutaras.gr Blog

Συντάκτρια: Χούντα Μαρία