6 καλύτερες πύλες πληρωμών WooCommerce, Κριτικές και Σύγκριση
15 minutes ago
6

Εάν έχεις επιλέξει να πουλήσεις τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου online με το WooCommerce, θα πρέπει να πάρεις μια κρίσιμη απόφαση που μπορεί να επηρεάσει άμεσα τις πωλήσεις σου στο διαδίκτυο: ποια πύλη πληρωμής WooCommerce πρέπει να επιλέξεις;

Δεδομένου ότι μια πύλη πληρωμής παίζει ζωτικό ρόλο στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα, μπορεί  η απόφαση να είναι δύσκολη. Μπορώ να σε βοηθήσω να καταλάβεις πώς λειτουργεί, πώς να επιλέξεις το καλύτερο plugin πύλης πληρωμών για το WooCommerce και τους διάφορους παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη όταν επιλέγεις τις σωστές κινήσεις για την επιχείρησή σου και ειδικά για τους πελάτες σου.

Πίνακας περιεχομένων Άρθρου

 • Τι είναι η πύλη πληρωμών;
 • Πώς λειτουργεί μια πύλη πληρωμών;
 • Καλύτερες πύλες πληρωμής WooCommerce
 • Amazon Pay
 • Apple Pay
 • PayPal Pro Για Επαγγελματίες
 • Skrill
 • Stripe
 • Πύλες πληρωμών απευθείας μέσω τράπεζας
 • Alpha Bank
 • Εθνική Τράπεζα
 • Eurobank
 • Τράπεζα Πειραιώς
 • PayByBank
 • Viva Payments
 • Επίλογος

 

Τι είναι η πύλη πληρωμών;

Μια πύλη πληρωμών είναι μια υπηρεσία που επεξεργάζεται όλες τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Για να γίνει αυτό, οι πελάτες στέλνουν τις πληροφορίες της πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας τους στο τελικό βήμα της αγοράς, η οποία θα διαβιβαστεί στο κατάστημα και τελικά στην τράπεζα.

Επιπλέον, μια πύλη πληρωμής σου αναφέρει αν η χρέωση έχει εγκριθεί ή όχι. Αν όχι, το ποσό θα ακυρωθεί. Τέλος, το ποσό της πληρωμής αφαιρείται από τον λογαριασμό του πελάτη και κατατίθεται στον λογαριασμό σου στο κατάστημα.

Επομένως, ο ρόλος της πύλης πληρωμής είναι να αποδέχεται ή να απορρίπτει μια συναλλαγή, μέσω του ηλεκτρονικού σου καταστήματός πριν από την καταβολή του ποσού στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Από τεχνική άποψη, πρέπει να έχεις τόσο έναν επιχειρηματικό λογαριασμό όσο και μια πύλη πληρωμής για να δέχεσε τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

 

Συνήθως, μπορείς να βασίζεσαι στους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών (PSP) ώστε να λάβεις και τα δύο. Αυτό σημαίνει πως ότι έχω ονομάσει “πύλη πληρωμής” μέχρι στιγμής είναι στην πραγματικότητα ένας PSP πάροχος. Αυτό συμβαίνει με ορισμένες υπηρεσίες όπως το Stripe και το PayPal.

Πώς λειτουργεί μια πύλη πληρωμών;

Όταν ο πελάτης σου πραγματοποιεί πληρωμή μέσω του καταστήματος WooCommerce, μια πύλη πληρωμής εκτελεί πολλές σημαντικές λειτουργίες. Πρώτον, μεταβιβάζει την πληρωμή μέσω του διακομιστή του καταστήματος, μετά μεταφέρει την πληρωμή από την πύλη πληρωμών στην τράπεζα έκδοσης και ζητά επιβεβαίωση.

Με βάση την απάντηση της τράπεζας, το αίτημα εξουσιοδότησης πληρωμής μπορεί είτε να γίνει δεκτό είτε να απορριφθεί, η απάντηση επιστρέφει στην πύλη πληρωμής μέσω του διακομιστή εμπόρου και η απόκριση διακομιστή επιτρέπει στον πελάτη να προχωρήσει στην αγορά. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου μερικά δευτερόλεπτα.

Η επιλογή πύλης πληρωμών για το WooCommerce είναι από τις πιο σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις που μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων. Υπάρχουν πολλές καλές επιλογές που ενσωματώνονται τέλεια με το WooCommerce που προσφέρουν καλή και σωστή εμπειρία σε εσένα και τους πελάτες σου.

Καλύτερες πύλες πληρωμής WooCommerce

Γενικά, τα περισσότερα καταστήματα WooCommerce προσφέρουν τις ίδιες λύσεις πληρωμής. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διαφοροποιήσετε τον εαυτό σας από τον ανταγωνισμό προσφέροντας άλλα μέσα πληρωμής στους πελάτες σας. Ως εκ τούτου, παραθέτω τις καλύτερες πύλες πληρωμής WooCommerce για το ηλεκτρονικό σου κατάστημα.

Σημείωση: Η ακόλουθη πύλη πληρωμής έχει καταγραφεί με αλφαβητική σειρά και ως εκ τούτου δεν αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης με κανέναν τρόπο.

Αmazon Pay

Το Amazon Pay είναι μια υπηρεσία πληρωμών από τον γίγαντα των online ecommerce, Amazon.

Με το Amazon Pay, μπορείς να προσφέρεις στους πελάτες σου μια επιλογή πληρωμής μέσω του λογαριασμού σου στον Amazon. Απαιτούνται μόνο η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου και ο κωδικός πρόσβασής συνήθως για την επικύρωση ενός λογαριασμού. Αν και, φυσικά, είναι υποχρεωτικό να έχετε ενεργό έναν λογαριασμό Amazon, δεν θα αντιμετωπίσετε καμία άλλη προϋπόθεση.

Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται να εισάγει κάποιος πληροφορίες πληρωμής στον ιστότοπο τρίτου μέρους όπως το eshop σου. Ο Amazon ξεχωρίζει ως ένας σημαντικός διαμεσολαβητής μεταξύ ενός πελάτη και ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Ο τελικός χρήστης δεν έχει καμία χρέωση για τη δημιουργία και τη χρήση του λογαριασμού του.

Η πληρωμή γίνεται μέσω πιστωτικής κάρτας ή άμεσης χρέωσης στο λογαριασμό του χρήστη αναλόγως τις ρυθμίσεις που έχει κάνει στο Amazon. Ο πωλητής (εσύ), από την άλλη πλευρά, πρέπει να έχει προμήθεια ύψους σχεδόν 1,9% και 35 λεπτών ανά συναλλαγή, σχεδόν ίδιο με το PayPal.

Αμοιβές:

 • Η Amazon Pay χρεώνει μια εγχώρια αμοιβή επεξεργασίας ύψους 2,9% και ένα τέλος εξουσιοδότησης ύψους 0,30 $, συν τον φόρο, κατά περίπτωση.

Νόμισμα: AUD, GBP, DKK, EUR, HKD, JPY, NZD, NOK, ZAR, SEK, CHF και USD.

Χώρα: Η Amazon Pay διατίθεται προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες, τη Σουηδία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, τη Δανία και την Ιαπωνία. Στην ουσία αν έχετε ένα λογαριασμό τραπέζης σε μια από αυτές τις χώρες και διεύθυνση μπορείτε να το εφαρμόσετε και για το Ελληνικό σας site.

 Apple Pay

Η Apple Pay είναι αρχικά μια υπηρεσία πληρωμών για κινητές συσκευές. Ωστόσο, είναι διαθέσιμη μόνο στους χρήστες νέων προϊόντων που ξεκίνησε η Apple. Η υπηρεσία πληρωμών αρχικά βασιζόταν στην τεχνολογία NFC, δηλαδή στην επικοινωνία κοντά στο πεδίο, για το iPhone.

Είναι δυνατόν να προσφέρεις στους πελάτες σου την αγορά με την Apple Pay όχι μόνο σε ηλεκτρονικά καταστήματα, αλλά και σε φυσικά καταστήματα (όχι στην Ελλάδα). Ωστόσο, είναι επίσης δυνατή η πραγματοποίηση ολοκληρωμένων αγορών σε ορισμένες εφαρμογές, για παράδειγμα Airbnb, Starbucks ή Kickstarter.

Από την κυκλοφορία του μέχρι και τώρα, αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα αποφάσισαν επίσης να προσφέρουν την Apple Pay ως μέσο πληρωμής. Αρχικά ήταν διαθέσιμο μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η υπηρεσία όμως είναι τώρα διαθέσιμη, μεταξύ άλλων, στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία. Είναι πιθανό η Apple Pay να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη.

Αμοιβές:

 • Η Apple χρεώνει 0,15% ανά συναλλαγή στις αγορές των ΗΠΑ.

Νόμισμα: Η Apple Pay υποστηρίζει όλες τις μεγάλες πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, συμπεριλαμβανομένων των American Express, Visa και Mastercard κ.λπ.

Χώρα: Υπάρχουν 30+ χώρες και περιοχές που υποστηρίζουν την Apple Pay.

 PayPal Pro Για Επαγγελματίες

Το PayPal είναι μία από τις παλαιότερες πλατφόρμες πληρωμών στο Διαδίκτυο και εξαιτίας αυτού είναι παντού. Με λίγα λόγια: αποτελεί μια ενιαία πύλη για τις πληρωμές. Οι χρήστες δίνουν πρόσβαση σε όλες τις πιστωτικές τους κάρτες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις διευθύνσεις που θέλουν και είναι έτοιμοι να ψωνίσουν στο κατάστημά σου.

Με πολλούς τρόπους, το PayPal έχει γίνει ο de facto τρόπος πληρωμής στο διαδίκτυο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πληρωμών με πιστωτική κάρτα ή PayPal. Που, για εσάς, σημαίνει ότι οι πελάτες σου έχουν πιθανώς ήδη έναν λογαριασμό PayPal. Ως εκ τούτου, πατούν ένα κουμπί για να πληρώσουν, και παίρνεις τα χρήματά σου και τη διεύθυνσή τους και όλες τις άλλες σχετικές πληροφορίες που πιθανώς χρειάζεσαι.

Το PayPal προσφέρει επίσης πλήρη προστασία σε αγοραστές και πωλητές, επιτρέποντάς σου να περάσεις από συγκεκριμένες και σαφώς καθορισμένες διαδικασίες επίλυσης διαφορών.

Είναι εύκολο. Όχι μόνο από την πλευρά του πελάτη, αλλά και από τις δύο. Από την δική σου σκοπιά, το PayPal είναι μια προεπιλεγμένη μέθοδος πληρωμής – αν όχι η μόνη – για έναν μεγάλο αριθμό εφαρμογών για plugins και eshop. Σε πολλές περιπτώσεις, το μόνο που χρειάζεσαι είναι να έχεις λογαριασμό δανείου και απλά τοποθετείς τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου. Κάτι τέτοιο όμως είναι εφικτό μόνο στις ΗΠΑ.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε στον πίνακα ελέγχου του PayPal. Με λίγα σου κλικ σε μερικά κουμπιά, ξεκίνα μερικές αναφορές και μπορείς να εξάγεις οποιαδήποτε δεδομένα χρειάζεσαι σε μορφή PDF, CSV, TAB ή QuickBooks.

Υπάρχουν περίπου 200 χώρες στις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις το PayPal. Αν ζεις σε μία από αυτές και χρησιμοποιείς ή θέλεις να αποδεχθείς ένα από τα 25 αποδεκτά νομίσματά του, όλα καλά. Το PayPal σου προσφέρει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα πληρωμών, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι ή σε ποιον πουλάς.

Αμοιβές:

 • 9% + 30 λεπτά ανά συναλλαγή για τοπικές πληρωμές.
 • Τέλος συναλλαγής 9% για τις διεθνείς πληρωμές.

Νόμισμα: Το PayPal δέχεται περισσότερα από 20 νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των USD, GBP, AUD και CAD, κλπ.

Χώρα: Το PayPal Pro υποστηρίζει επιχειρήσεις σε περισσότερες από 200 χώρες.

 Skrill

Το σύστημα πληρωμών Skrill, παλαιότερα γνωστό ως Moneybookers, είναι Αγγλικό. Ακολουθεί την αρχή της προπληρωμένης κάρτας. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας λογαριασμός πελάτη από την πιστωτική σου κάρτα ή από τον τρέχοντα λογαριασμό σου. Στη συνέχεια, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τις ηλεκτρονικές σου αγορές και συναλλαγές.

Χάρη στη Skrill, το ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο πραγματοποιείται η συναλλαγή δεν έχει πρόσβαση στα τραπεζικά σου στοιχεία. Η προπληρωμένη κάρτα είναι μια καλή εναλλακτική λύση αντί για το PayPal, διότι σου επιτρέπει να ελέγχεις τις δαπάνες σου και σε βοηθάει να μην υπερβαίνεις τα όρια που έχεις ορίσει. Το μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να μεταφέρεις τα χρήματα στο λογαριασμό σου πριν μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία.

Αμοιβές:

 • Η χρέωση της Skrill ανέρχεται σε 1,9%
 • Το επιτόκιο του συναλλάγματος είναι 3,99%

Νόμισμα: EUR, GBP, USD, DKK, RON, CZK, HUF, PLN, SEK, CAD, SGD, CHF, NZD

Χώρα: Η Skrill προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 200+ χώρες.

 Stripe

Το Stripe είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία που χρησιμοποιείται για την αποδοχή πληρωμών με πιστωτική κάρτα στο online κατάστημα σας. Θα χρειαστείς ένα πιστοποιητικό SSL για την κρυπτογράφηση των δεδομένων που ανταλλάσσονται μεταξύ του διακομιστή σου και της τράπεζας, ώστε το website να μην μπορεί να αποθηκεύσει την καταχώρηση με τις εμπιστευτικές πληροφορίες.

Το Stripe λειτουργεί χωρίς ανακατεύθυνση, η οποία έχει το τεράστιο πλεονέκτημα να κρατά τους πελάτες σου στην ιστοσελίδα σου και να μην τους στέλνει πίσω σε μια σελίδα εξωτερικών πληρωμών. Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε την αγοραστική εμπειρία όσο το δυνατόν πιο ομαλή για να ελαχιστοποιήσουμε την εγκατάλειψη, αυτός ο τύπος λύσης είναι αναπόφευκτος.

Είναι η πιο οικονομική λύση με αυτόν τον υπολογισμό:

Για μεγάλους όγκους συναλλαγών, είναι καλό να διαπραγματευτείς μια έκπτωση αλλά και να επικοινωνήσεις με την τράπεζά σου για να εξετάσει μια πιθανώς πιο οικονομική λύση.

Αμοιβές:

 • Φόρος 4% για κάθε συναλλαγή συν 0,25 ¢ για ευρωπαϊκές κάρτες
 • Φόρος 9% για κάθε συναλλαγή συν 0,25 ¢ για μη ευρωπαϊκές κάρτες

Νόμισμα: Το Stripe υποστηρίζει πληρωμές επεξεργασίας σε 135+ νομίσματα.

Χώρα: Το Stripe διατίθεται για επιχειρήσεις σε 26 χώρες.

Πύλες πληρωμών απευθείας μέσω τράπεζας

Οι καλύτερες πύλες πληρωμών μέσω τράπεζας είναι οι ακόλουθες:

Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσει ο πελάτης τα στοιχεία της χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας του (αριθμό κάρτας, ονοματεπώνυμο, ημερομηνία λήξης, κωδικός ασφαλείας CVV/CVC), αφού μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας και ολοκληρώνει τη συναλλαγή του. Η κάθε τράπεζα έχει δημιουργήσει το δικό της σύστημα ασφαλείας, έτσι ώστε να διασφαλίζει ότι οι συναλλαγές θα ολοκληρώνονται με ασφάλεια χωρίς να είναι απαραίτητη η διαμεσολάβησή σου. Η κάθε πληρωμή ολοκληρώνεται με τη μέθοδο ανακατεύθυνσης, και στη συνέχεια ο πελάτης επιστρέφει στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα.

Ακόμη, μετά από συνεννόηση με την αντίστοιχη τράπεζα θα μπορείς να προσθέσεις έντοκες δόσεις και άτοκες δόσεις στις πληρωμές σου. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει σίγουρα πολλούς από τους πελάτες σου στην ολοκλήρωση της συναλλαγής τους, και θα αποτελεί κίνητρο για να επιστρέφουν ευχαριστημένοι στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα.

Αμοιβές:

 • Οι αμοιβές διαφέρουν ανάλογα με την τράπεζα, το μέγεθος της επιχείρησης, και αλλάζουν ανά διαστήματα

Νόμισμα: EUR

 

Χώρα: Ελλάδα

WP Woocommerce Alpha Bank

Η Alpha Bank έχει δημιουργήσει το σύστημα «Υπηρεσίας 3D Secure (3DS version 2)», το οποίο είναι πλήρως ενημερωμένο και έχει αναβαθμίσει την διαδικασία πιστοποίησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Ακόμη, υποστηρίζει το Masterpass, μια υπηρεσία ψηφιακού πορτοφολιού της Mastercard. Μπορείς να διαχειριστείς με άνεση τις συναλλαγές σου πολύ εύκολα μέσω του Alpha E commerce Back Office.

Κάρτες που γίνονται δεκτές:

 • American Express
 • Visa
 • Mastercard
 • Maestro
 • Diners Club

WP Woocommerce Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα έχει αναβαθμίσει το σύστημα ασφαλείας της και υποστηρίζει συναλλαγές 3D MasterCard® SecureCode™/Verified by VISA. Επιπλέον, όσοι πελάτες σας είναι εγγεγραμμένοι στο MasterCard® SecureCode™ ή Verified by VISA μπορούν να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές τους χρησιμοποιώντας τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό τους. Μπορείς να διαχειρίζεσαι τις πληρωμές σου πολύ εύκολα μέσω του NBG Backoffice.

Κάρτες που γίνονται δεκτές:

 • Visa
 • Mastercard
 • Maestro

WP Woocommerce Eurobank

Η Eurobank σου εγγυάται ασφαλείς συναλλαγές με ενημερωμένα συστήματα ασφαλείας, σύμφωνα με όλα τα σύγχρονα διεθνή πρωτόκολλα. Οι συναλλαγές πραγματοποιούνται με τη μέθοδο ανακατεύθυνσης στο Eurobank Web και αφού ολοκληρωθούν μπορείς να δεις και να διαχειριστείς τις πληρωμές σου μέσω του Eurobank Backoffice.

Κάρτες που γίνονται δεκτές:

 • Visa
 • Mastercard
 • Maestro

WP Woocommerce Piraeus Bank

Η τράπεζα Πειραιώς σου δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεις τις πληρωμές σου μέσω του AdminTool – paycenter admin tool Piraeus χωρίς να χρειάζεται να λαμβάνεις μέρος στην διεκπεραίωσή τους. Ολοκληρώνει τις συναλλαγές με ασφάλεια και αξιοπιστία μέσω του “E-Pos Paycenter Powered by Piraeus Bank”.

Κάρτες που γίνονται δεκτές:

 • American Express
 • Visa
 • Mastercard
 • Maestro
 • Diners Club

WP Woocommerce PayByBank

Το PayByBank το μόνο που απαιτεί είναι η δημιουργίας ενός λογαριασμού. Δε χρειάζεται να υπογράψετε κάποιο τραπεζικό συμβόλαιο και κάνει τις συναλλαγές τιμολογίων των πελατών σου πολύ πιο εύκολες και απλές. Διαθέτει σύστημα ασφαλείας, έτσι ώστε να είναι αξιόπιστες οι συναλλαγές των πελατών σου.

Κάρτες που γίνονται δεκτές:

 • American Express
 • Visa
 • Visa Electron
 • Mastercard

WP Woocommerce Viva Payments

Η Viva διεκπεραιώνει, επίσης, τις συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται την εμπλοκή σου με τα τραπεζικά στοιχεία του πελάτη.

 

Κάρτες που γίνονται δεκτές:

 • American Express
 • Visa
 • Visa Electron
 • Mastercard
 • Maestro

Επίλογος

Έχω αναφέρει μόνο τις καλύτερες πύλες πληρωμής WooCommerce που έχουν ως στόχο να απλοποιήσουν τη διαδικασία πληρωμής για τους πελάτες.

Μεταξύ της ευκολίας χρήσης, της ταχύτητας συναλλαγής, της ασφάλειας, της αισθητικής του περιβάλλοντος και πολλών άλλων, τα κριτήρια μπορεί να διαφέρουν. Η απάντηση μπορεί να διαφέρει από το ένα κατάστημα στο άλλο, ανάλογα με τους όρους της σχετικής αγοράς και τους στόχους.

Τώρα καλείσαι να αναρωτηθείς και να απαντήσεις από μόνος σου: ποια πύλη πληρωμής WooCommerce θα είναι χρήσιμη στο κατάστημά σου; Ποια θα κάνει τους πελάτες να θέλουν να επιστρέψουν και να πραγματοποιήσουν και άλλες αγορές;