Ανακαίνιση Μπάνιου – Μυστικά για ένα Ποιοτικό Αποτέλεσμα
3 years, 6 months ago
6

Η ανακαίνιση σπιτιού Θεσσαλονίκη είναι μια μεγάλη απόφαση, η οποία όμως θα ανανεώσει το σπίτι σας. Αρχικά, μπορεί να σας φανεί μια δύσκολη κι απαιτητική διαδικασία.

Ωστόσο, αν δώσετε την απαιτούμενη προσοχή σε ορισμένα κομμάτια μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα. Το πιο σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι τον παίζει ο μηχανικός που θα αναλάβει τις εργασίες.

Με τις συμβουλές του, μπορείτε να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.

 

Σε μια ανακαίνιση μπάνιου, τα πλακάκια είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια, αφού επηρεάζουν τη λειτουργικότητα και την αισθητική του χώρου.

 

Παρακάτω, θα βρείτε τα μυστικά για την επιλογή των πλακιδίων, κι όχι μόνο, ώστε έχετε ένα άριστο αποτέλεσμα στο μπάνιο σας.

 

#1 Αποφάσισε εκ των Προτέρων τον Χώρο των Ονείρων σας

Πριν απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, αποφασίστε για το πώς θέλετε να διαμορφωθεί ο χώρος σας. Βρείτε φωτογραφίες από μοντέρνα μπάνια και πάρτε ιδέες για την διακόσμηση του δικού σας.

 

Επίσης, εντοπίστε όλα τα κομμάτι της διαρρύθμισης του δωματίου σας, τα οποία δυσκολεύουν την καθημερινότητά σας. Αν γνωρίζετε ακριβώς τι θέλετε να αλλάξει στο χώρο σας, μπορείτε να είστε και πιο σαφείς στις απαιτήσεις σας.

Ακόμα, μετά από αυτή τη διαδικασία θα μπορείτε να υπολογίσετε και το κόστος της ανακαίνισης, αφού γνωρίζετε το εύρος των εργασιών.

 

#2 Ενημερωθείτε για τις Αλλαγές που Απαιτούνται

Αφού γνωρίζετε πως θα θέλατε να είναι το ανακαινισμένο μπάνιο σας, έχει έρθει η στιγμή για να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Μετά την πρώτη σας επαφή, ο μηχανικός θα επισκεφτεί τον χώρο σας και θα παρατηρήσει όλα του τα προβλήματα.

 

Θα ελέγξει ενδελεχώς όλες τις υδραυλικές και τις αποχετευτικές σωληνώσεις, προβλήματα που δεν είναι εμφανή με γυμνό μάτι. Ο μηχανικός επίσης, θα σας συμβουλεύσει για τα υλικά που πρέπει να προμηθευτείτε, ώστε να έχετε ένα ποιοτικό και οικονομικό αποτέλεσμα.

 

#3 Επιλέξτε τα Κατάλληλα Πλακάκια Δαπέδου

Στην ανακαίνιση μπάνιου, τα πλακάκια που θα επιλέξετε είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά αυτά που θα τοποθετήσετε στο δάπεδο. Αρχικά, βρείτε πλακάκια ανθεκτικά και με πολύ χαμηλή υδατοαπορροφητικότητα. Έτσι, τα νερά δεν θα περνούν στο εσωτερικό το πατώματος και δεν θα επιβαρύνονται οι τοίχοι από την υγρασία. Για τη διευκόλυνσή σας, θυμηθείτε πως τα πλακάκια για το δάπεδο χωρίζονται σε πέντε κλάσεις, με την πέμπτη να είναι η πιο ανθεκτική.

 

Τέλος, θυμήσου να χρησιμοποιήσεις ειδική κόλλα για τη συγκόλληση και τοποθέτηση των πλακιδίων. Έτσι, η αλλαγή των θερμοκρασιών δεν θα δημιουργήσει ρωγμές στους αρμούς, πράγμα που επιβαρύνει το πρόβλημα της υγρασίας.

 

#4 Διαλέξτε Πλακάκια για τους Τοίχους

Από την άλλη πλευρά, σε μια ανακαίνιση μπάνιου τα πλακάκια τοίχου σας αφήνουν περιθώριο για δημιουργικότητα. Για τους τοίχους του δωματίου, μπορείτε να επιλέξετε πλακάκια σε ιδιαίτερα σχήματα και χρώματα.

 

Πλέον, μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία ποιοτικών πλακιδίων, κι έτσι να δημιουργήσετε το χώρο που ονειρεύεστε. Σε γενικές γραμμές, αν έχετε μικρό μπάνιο, προτιμήστε τα ανοιχτόχρωμα πλακάκια για το μπάνιο σας. Για να σπάσετε τη μονοτονία του λευκού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγους γήινους τόνους.

 

#5 Δώστε Προσοχή στη Χτιστή Ντουζιέρα και στην Καμπίνα

Εάν το εμβαδόν του μπάνιου σας είναι μικρό, τότε καλό θα ήταν να αντικαταστήσετε τη μπανιέρα σας με μια χτιστή ντουζιέρα. Αυτή η κίνηση θα σας εξοικονομήσει αρκετό χώρο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η λειτουργικότητα του χώρου.

 

Ωστόσο, για την ανακαίνιση μπάνιου, τα πλακάκια της χτιστής μπανιέρας θα πρέπει να είναι παρόμοια με αυτά του δαπέδου. Η ντουζιέρα είναι ένας χώρος που δέχεται πολύ νερό, κι έτσι δεν πρέπει να επιβαρύνονται οι τοίχοι με επιπλέον υγρασία.

 

#6 Δημιουργήστε Επιπλέον Πηγές Φωτισμού

Στην περίπτωση που ανακαινίζετε το μπάνιο σας, θα πρέπει να ελέγξετε και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Στο μπάνιο χρειάζεστε αρκετό φως, κι με αυτή τη διαδικασία μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον πηγές φωτισμού.

 

Αν θέλετε μια πιο μοντέρνα και χαλαρωτική νότα στον καινούργιο σας χώρο, τολμήστε να εγκαταστήσετε κρυφό φωτισμό.

 

Η ανακαίνιση μπάνιου θα δώσει μια νέα πνοή στο σπίτι σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις για το χώρο σας. Οι τεχνικοί μας θα φροντίσουν να σας δώσουν ένα αποτέλεσμα που θα απολαμβάνετε για χρόνια.