Ατυχές γεγονός ή εμπρησμός;
5 years, 8 months ago
6

 

Πέρασαν περίπου δέκα μέρες από το τραγικό συμβάν στη Δυτική Αττική,μέρες από τις πιο δύσκολες στη σύγχρονη ιστορία αυτής της χώρας,αφού ο πόνος,ο θυμός,η αγανάκτηση για την απώλεια τόσων πολλών ανθρώπινων ζωών ξεπερνάει σε κάθε επίπεδο τον πόνο που προκαλεί π.χ. το κόψιμο μιας σύνταξης,μιας απόλυσης κ.λ.π.

Το δυσάρεστο αυτό αποτέλεσμα μάλιστα είναι ο καθρέφτης ενός κράτους που κακολειτουργεί.Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή και για το πως η φωτιά ξεκίνησε είναι κάτι το οποίο δεν το γνωρίζουμε.Μπορούμε όμως να κάνουμε κάποιες υποθέσεις με βάση ορισμένων συνθηκών..

Την περιοχή αυτή.λοιπόν,φαίνεται να την καλοκοιτάζουν όχι μόνο Ελληνικές εταιρείες αλλά και εταιρείες παγκόσμιας φήμης του εξωτερικού,για διαφορετικούς βέβαια λόγους η κάθε μία.

Α.Η περιοχή από όπου ξεκίνησε η φωτιά και όλη η πορεία που πήρε,περιέχει αποδεδειγμένα κοιτάσματα βωξίτη.Μάλιστα,η συνθήκη Natura προστατεύει την περιοχή αυτή και απαγορεύει κάθε κίνηση γεώτρησης παραμόνο εάν αποψιλωθεί.

Β.Το τμήμα από τους Άγιους Θεόδωρους έως και την Ελευσίνα δείχνει να το καλοκοιτάζει η κινεζική εταιρεία Cosco,αφού φαίνεται πως θέλει να χρησιμοποιήσει το κομμάτι αυτό,για την προώθηση κινεζικών εμπορευμάτων προς την κεντρική Ευρώπη μέσω σιδηροδρόμου.Περιοχές δηλαδή όπως η Κινέτα απλά εμποδίζουν..

Γ.Υβριδικός πόλεμος για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς;

Δ.Το τελευταίο ενδεχόμενο δεν μπορεί να είναι άλλο από ένα ατυχές γεγονός.Ίσως δηλαδή ένα κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ και οι σπινθήρες του να έκαψαν κάποια δέντρα και να συνεχίστηκε έτσι η τραγική αυτή πυρκαγιά.

Τα παραπάνω δεν είναι τίποτε άλλο από απλές υποθέσεις.Για ποιο λόγο όμως έζησε αυτό το δράμα η περιοχή αυτή;Και για ποιο λόγο απαξιώθηκε έτσι;Τα ερωτήματα αυτά μόνο το μέλλον μπορεί να τα απαντήσει…