Ο 20χρονος φοιτητής που έφτιαξε το ελληνικό «Airbnb των αυτοκινήτων»
11 months, 13 days ago
6

Τι θα έλεγες αν μπορούσες να ενοικιάσεις ένα αυτοκίνητο άμεσα, να το χρησιμοποιήσεις για 1 ημέρα ή για περισσότερο αν θες, και να το επιστρέψεις στον ιδιοκτήτη του; Ακριβώς όπως θα έκανες, αντίστοιχα, με ένα ακίνητο μέσω του Airbnb.

Ένας Έλληνας φοιτητής αποφάσισε να κάνει πράξη μια τέτοια ιδέα. Έφτιαξε το Carmashare. Μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να ενοικιάσουν οχήματα τα οποία προσφέρουν προς ενοικίαση άλλοι ιδιώτες. Αν για παράδειγμα έχεις ένα αυτοκίνητο που «κάθεται» συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδα, μπορείς και εσύ να το δώσεις προς ενοικίαση και έτσι να έχεις ένα επιπλέον εισόδημα.

Το It’s Possible συνάντησε τον Χρήστο Χιλέτη. Ο ίδιος μιλά για το πως προέκυψε η ιδέα, πως βιώνει την «startupική καθημερινότητα», και ποια είναι τα πλάνα του για το προσεχές μέλλον. Η πλατφόρμα είναι online και μπορείς να την δεις αυτή τη στιγμή, ωστόσο όσοι ενδιαφέρονται να την χρησιμοποιήσουν πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή ακόμα. Αφού η beta version έρχεται τον Σεπτέμβρη, και η full έκδοση τον ερχόμενο Νοέμβριο.

 

Με τι ασχολούσασταν πριν και πως προέκυψε η ιδέα για το project σας;

Είμαι πρωτοετής φοιτητής, στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Το ενδιαφέρον μου για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα ξεκίνησε από ένα πρόγραμμα που παρακολούθησα στην Δευτέρα Λυκείου. Το οποίο διοργάνωνε το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, του Οικονομικού Πανεπιστημίου, και αφορούσε την ελληνική επιχειρηματικότητα. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να βάλει τους νέους σιγά- σιγά στον κόσμο των startups.

Αυτό λειτούργησε ως μια αφύπνιση για εμένα. Την επόμενη χρονιά με πήραν ως εθελοντή στο ίδιο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα «τράβαγα» τους καθηγητές για να με στέλνουν σε διάφορους διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν έδωσα πρώτη φορά για πανελλήνιες, ξεκίνησα να σκέφτομαι ότι πρέπει να πάω στο επόμενο επίπεδο. Και να κάνω πράξη την ιδέα που είχα στο μυαλό μου. Αυτό έγινε τελικά όταν έδωσα για δεύτερη φορά πανελλήνιες, και αφού πέρασα σε μια σχολή που με ενδιέφερε. Είχα ήδη κάνει την έρευνα μου πάνω στο πεδίο του car sharing, και έτσι ξεκίνησα το project μου.

Στην συνέχεια ξεκινήσατε να φτιάχνετε την ομάδα. Πως ακριβώς έγινε αυτό;

Όπως είπα, είχα ήδη κάνει την έρευνα μου, είδα ότι πλέον η αγορά έχει ωριμάσει και ήξερα ότι αυτό που θέλω να κάνω, μπορεί να γίνει πρακτικά.

Ξεκίνησα λοιπόν να αναζητάω άτομα για την ομάδα μου, κοιτάζοντας πρώτα σε άτομα με τα οποία είχα συνεργαστεί σε παλαιότερα προγράμματα. Έτσι λοιπόν βρήκα την Ιωάννα Χατζηδαβίδου (content officer) και την Ρίτα Χίου (technology officer). Και είμαστε πλέον μια ομάδα τριών ατόμων που τρέχουμε την πλατφόρμα.

Με απλά λόγια, τι ακριβώς κάνει η πλατφόρμα;

Το μοντέλο είναι πολύ απλό. Τι κάνει η πλατφόρμα…

 

Διαβάστε την συνέχεια στο itspossible.gr