Το μυστικό για εύκολο καθάρισμα της φόρμας του κέικ!
2 years, 10 months ago
6

Το κέικ μπορεί να είναι ένα απολαυστικό γλύκισμα μικρών μεγάλων, αλλά το καθάρισμα της μεταλλικής φόρμας μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο…

 

Ειδικά εκείνες οι φόρμες με ραβδώσεις 

και σχέδια, που δίνουν και τα πιο εντυπωσιακά στην όψη κέικ, μπορούν να μας δυσκολέψουν στο καθάρισμα, καθώς τα κολλημένα υπολείμματα από την ψημένη ζύμη δεν απομακρύνονται εύκολα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποιούν συρματάκι κουζίνας ή ακόμη και μαχαίρι, προκειμένου να ξύσουν τα ξεραμένα κομμάτια. Ωστόσο αυτό είναι λάθος που μπορεί να σας στοιχίσει μία… φόρμα ή με άλλα λόγια, μπορεί να φθαρεί τόσο η φόρμα ώστε να πρέπει να την πετάξετε.

Η ασφαλής λύση πάλι, είναι πιο απλή. Θα χρειαστείτε μόνο υγρό σαπούνι πιάτων, ζεστό νερό, βουρτσάκι για μπουκάλια και μαγειρική σόδα.

Αφού λοιπόν ξεφορμάρετε το κέικ σας, ρίχνετε μέσα στη βρώμικη φόρμα 2-3 σταγόνες

από υγρό σαπούνι πιάτων και γεμίστε τη φόρμα μέχρι πάνω με ζεστό νερό. Αφήστε το στο νεροχύτη, να μουλιάσει υπομονετικά για λίγες ώρες και στη συνέχεια πετάξτε το νερό που έχει μέσα και τρίψτε την επιφάνεια της φόρμας με το βουρτσάκι για μπουκάλια. Γιατί να επιλέξετε το συγκεκριμένο βουρτσάκι; Γιατί θα κάνει τη σκληρή δουλειά, αλλά χωρίς να φθείρει τη φόρμα.

Αν υπάρχουν κάποια υπολείμματα που επιμένουν, ρίξτε πάνω τους λίγη μαγειρική σόδα και επαναλάβετε το τρίψιμο με το βουρτσάκι. Ξεπλένετε και αφήνετε να στεγνώσει. Έτοιμη!

Extra tip

Να θυμάστε ότι για ευκολότερο ξεφορμάρισμα του κέικ και λιγότερα κολλημένα υπολείμματα στη φόρμα, θα πρέπει να αλείφετε καλά τη φόρμα με βούτυρο και να την πασπαλίζετε με αλεύρι ή κακάο (ανάλογα τη συνταγή), πριν βάλετε μέσα το μείγμα του κέικ.

https://rp.news/article/239226/to-mystiko-gia-eykolo-katharisma-tis-formas-toy-keik

 

https://kolpa-tips.blogspot.com/2019/01/blog-post_2.html