UEFA Nations League: Οι επικρατέστερες ομάδες της League A για πρόκριση στους ημιτελικούς
5 years, 5 months ago
6

Το Nations League έκανε πρεμιέρα στις 6 Σεπτεμβρίου και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι τρεις από τις έξι αγωνιστικές των ομίλων.

Ωστόσο, μόνο οι ομάδες που θα έρθουν πρώτες στα τέσσερα γκρουπ που αποτελούν τη League A θα προκριθούν απευθείας στους ημιτελικούς του UEFA Nations League τον επόμενο Μάιο.

Και όσο για την Ελλάδα, οι διεθνείς μπορούν ακόμα να ελπίζουν στην πρόκριση για το Euro 2020, μιας και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη δεύτερη θέση του 2ου γκρουπ της League C, πίσω από τη Φινλανδία. Ας πάμε να δούμε λοιπόν τις κορυφαίες ομάδες της League A και κατ’ επέκταση του τουρνουά.

Βέλγιο

Η ομάδα του Βελγίου που φέτος κατέκτησε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορίας της, είναι αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, αφήνοντας την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία στη δεύτερη θέση. Το Βέλγιο είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες του τουρνουά.

Στο τουρνουά μέχρι στιγμής έχει δύο νίκες – σε βάρος της Ισλανδίας εκτός έδρας και της Ελβετίας – και προς το παρόν, μοιράζεται την πρώτη θέση του 2ου γκρουπ της League A με την Ελβετία, έχοντας έναν αγώνα λιγότερο. Στις 15 Νοεμβρίου, οι Βέλγοι θα υποδεχθούν την Ισλανδία στις Βρυξέλλες με μοναδικό στόχο τη νίκη και την απόκτηση των 3 βαθμών που θα τους φέρουν στην πρώτη θέση του γκρουπ τους κι ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Αγγλία

Θεωρείται ως μια από τις καλύτερες ομάδες παγκοσμίως· όμως, τα τελευταία χρόνια δεν στάθηκε αντάξια της φήμης της. Ωστόσο, από τότε που ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανέλαβε ως επικεφαλής προπονητής, η ομάδα υπερέβη τις προσδοκίες. Το νέο ρόστερ της Αγγλίας περιλαμβάνει παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστές, όπως ο Ντέλε Άλι και ο Χάρι Κέιν.

Έπειτα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές των ομίλων του UEFA Nations League, η Αγγλία είναι δεύτερη στο 4ο γκρουπ της League A με 4 βαθμούς. Ξεκίνησε γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα από την Ισπανία, έφερε στη συνέχεια μια ισοπαλία εκτός έδρας με την Κροατία στις 12/10, ενώ πέτυχε και μια νίκη εκτός έδρας απέναντι στην Ισπανία με 2-3 για την 3η αγωνιστική της 15ης Οκτωβρίου. Στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής, η Αγγλία θα υποδεχθεί στις 18/11 την Κροατία στο Γουέμπλεϊ.

Ισπανία

Παρότι ηττήθηκε από την Αγγλία εντός έδρας στην 3η αγωνιστική, η ομάδα της Ισπανίας εξακολουθεί να είναι ανάμεσα στα κορυφαία φαβορί για την κατάκτηση του UEFA Nations League. Με έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, τον Νταβίντ Ντε Χέα, αλλά και ένα σύνολο ικανότατων επιθετικών, η Ισπανία θα αγωνιστεί για να διατηρήσει την πρωτιά στο 4ο γκρουπ της League Α.

Οι έξι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει ήρθαν έπειτα από τις νίκες της εναντίον Αγγλίας και Κροατίας με 1-2 και 6-0 αντίστοιχα. Για την 4η αγωνιστική, η ομάδα της Ισπανίας θα ταξιδέψει ως το Ζάγκρεμπ, όπου θα αντιμετωπίσει την εθνική ομάδα της Κροατίας στις 15/11.

Γαλλία

Οι πρωταθλητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 είναι γρήγοροι και ασταμάτητοι. Με κορυφαίους διεθνείς όπως τον ταχύτατο Κιλιάν Μπαπέ, και τους Αντουάν Γκριεζμάν και Λούκα Μόντριτς – υποψήφιους για τη Χρυσή Μπάλα του 2018, είναι φαβορί για την πρόκριση στους ημιτελικούς του Nations League τον ερχόμενο Μάιο, ενώ στο στοίχημά της Sportingbet θεωρεί ότι η Γαλλία θα είναι η νικήτρια του πρώτου Nations League στον μεγάλο τελικό της 9/6/19. Έπειτα και από την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής, η Γαλλία βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρώτου γκρουπ της League A με 7 βαθμούς, έπειτα από ισοπαλία που έφερε με τη Γερμανία στις 6/9 και τις νίκες που πέτυχε έναντι Ολλανδίας και Γερμανίας με σκορ 2-1 και στους δύο αγώνες.

Πορτογαλία

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Πορτογαλίας έχασε το δρόμο της για λίγο, ωστόσο, επέστρεψε εκπλήσοντας τους πάντες με τις εμφανίσεις της και φαίνεται έτοιμη να κατακτήσει το τουρνουά. Βρίσκεται στην πρώτη θέση του τρίτου γκρουπ της League A με 6 βαθμούς κι έναν αγώνα λιγότερο, έχοντας κατακτήσει δύο νίκες, έναντι της Ιταλίας με 1-0 στις 10/9 και της Πολωνίας εκτός έδρας με 2-3 στις 11/10.

Μάλιστα, ο μόλις ένας βαθμός της Πολωνίας, καθιστά πλέον δεδομένο τον υποβιβασμό της στη League Β. Συνεπώς, έπειτα από τις νίκες που πέτυχε απέναντι στις δύο σχετικά εύκολες ομάδες, η Πορτογαλία – όπως φαίνεται – θα είναι μία από τις 4 ομάδες που θα προκριθούν στους ημιτελικούς του Μαΐου.

Ο επόμενος αγώνας της Πορτογαλίας θα διεξαχθεί στις 17/11 στο Μιλάνο και εκεί θα προσπαθήσει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στην Ιταλία. Πάντως, τα στατιστικά αποτελέσματα που σημείωσαν οι ομάδες της League A στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, και Πορτογαλία έδειξαν από νωρίς τα δόντια τους, αποδεικνύοντας ότι έχουν ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση της νέας αυτής διοργάνωσης και κατ’ επέκταση την πρόκρισή τους στα τελικά του Euro του 2020.