Μπακαλιάρος σκορδαλιά : Το εθνικό μας φαγητό και τα τρία μυστικά για να τον μαγειρέψετε

Παραδοσιακό έδεσμα της 25ης Μαρτίου, ο παστός μπακαλιάρος συνοδεία σκορδαλιάς από τον 15ο αιώνα κι εντεύθεν, καθώς ήταν το μόνο ψάρι που έφτανε σε όλη την Ελλάδα και πουλιόταν στα «εδώδιμα και αποικιακά» δεσπόζει στο γιορτινό τραπέζι της ημέρας. Ο μπακαλιάρος ή βακαλάος πιο εξευγενισμένα, πρωτοεμφανίστηκε γύρω στο 800 μ.χ., όταν οι Βίκινγκς τον ανακάλυψαν […]