Κέικ λεμονιού υγρό και ζουμερό πανεύκολο
12 hours ago
6

Αν σας αρέσουν τα υγρά, ζουμερά κέικ και η γεύση του λεμονιού τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το υγρό, ζουμερό κέικ λεμονιού με τη θεσπέσια υφή και γεύση. Την υγρασία του τη δίνει ένα ελαφρύ “σιρόπι” με χυμό λεμονιού μαζί με ζάχαρη που το γλυκαίνει και που μπορείτε να αυξομειώσετε τη ποσότητά της σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μια εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα κέικ που θα εντυπωσιάσει όσους από εσάς το γευτείτε. Δοκιμάστε το και την επόμενη ημέρα, αν δεν το φάτε όλο την ίδια μέρα, και θα διαπιστώσετε ότι την επομένη θα είναι ακόμα καλύτερο!

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ λεμονιού
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 175 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική (αν δεν βρείτε ψιλή, χτυπήστε τη στο multi να λεπτύνει χωρίς να γίνει άχνη) 
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 λεμονιών το ξύσμα
  • 70 ml γάλα
  • Για το ελαφρύ σιρόπι λεμονιού
  • 150 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική (αν δεν βρείτε ψιλή, χτυπήστε τη στο multi να λεπτύνει χωρίς να γίνει άχνη)
  • 2 λεμονιών το χυμό (περίπου 50ml)

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ λεμονιού: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος μια μέτρια μακρόστενη φόρμα του κέικ και την αφήνετε στην άκρη. 
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στη φόρμα του κέικ και το ψήνετε για 45-50 λ ή μέχρι ένα ξύλινο καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνό και καθαρό. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στη φόρμα.
Για το σιρόπι: Ρίχνετε σε ένα κατσαρόλι τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά για να μη πάρει βράση, ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 4-5 λ ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και γίνει διαφανές. Δοκιμάζετε την οξύτητά του και αν επιθυμείτε προσθέστε λίγη ακόμα ζάχαρη και ανακατεύετε να διαλυθεί. 
Ενώ το κέικ είναι ακόμα ζεστό μέσα στη φόρμα του, το τρυπάτε παντού με ένα καλαμάκι και το περιχύνετε αργά, κουταλιά κουταλιά, με το ζεστό σιρόπι περιμένοντας να απορροφηθεί κάθε κουταλιά που ρίχνετε πριν προσθέσετε την επόμενη.
Σε περίπτωση που το κέικ δεν απορροφά άλλο από το σιρόπι σταματήστε να προσθέτετε. Αφήστε το κέικ μέσα στη φόρμα να κρυώσει καλά, μετά το βγάζετε προσεκτικά από τη φόρμα, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε.