Κοτόπουλο με πατάτες, μέλι και μουστάρδα ψημένο σε χυμό πορτοκαλιού
2 months, 2 days ago
6

Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο, χορταστικό ιδιαίτερα εύγευστο, υγιεινό και εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο 1200- 1300 γρ (ολόκληρο ή κομμένο σε μερίδες)
  • 1 ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες
  • 10-12 καρότα baby ή 3 κανονικά κομμένα σε ροδέλες 
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κύβο κότας 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Χυμός 3 πορτοκαλιών
  • Χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε το κοτόπουλο ή τα κομμάτια κοτόπουλο, αν το προτιμάμε σε μερίδες, σε ένα ταψί και τοποθετούμε τριγύρω τα καρότα και τις πατάτες και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα γουδί λιώνουμε το κύβο με λίγο ελαιόλαδο, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό πορτοκαλιού όπου θα βάλουμε του 1 πορτοκαλιού μόνο το χυμό, κλείνουμε το βαζάκι και το ανακινούμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες με το μείγμα από το βαζάκι προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό των 2 πορτοκαλιών. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό παρά μόνο αν καταστεί αναγκαίο. Αφήστε το να ψηθεί στο χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις στους για 1 ώρα και 15-20 λ περίπου. Απολαύστε το!