Κοτόπουλο με πέννες και λιαστή ντομάτα
10 months, 11 days ago
6

Κοτόπουλο με πέννες, λιαστές ντομάτες, κουκουνάρια και εστραγκόν σε κρεμώδη σάλτσα με τυρί.
Μια συνταγή για ένα γρήγορο, εύκολο για αρχάριους, νοστιμότατο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 1/2 πακέτο (250 γρ.) πέννες
  • 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κύβους ή μακρόστενα κομματάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη + επιπλέον γραβιέρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τις πέννες, σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό για 8 λ. Κρατάτε από τη κατσαρόλα 1 φλ. τσαγιού από το νερό που τις βράσατε και τις στραγγίζετε. 
Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο για 3-4 λ περίπου μέχρι να ροδίσει απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμυδάκι, τη λιαστή ντομάτα, το κουκουνάρι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ ακόμα. 
Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, το νερό που κρατήσατε από τις πέννες, αλατοπίπερο και το εστραγκόν. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Ρίχνετε στη κατσαρόλα τις πέννες και το τριμμένο τυρί, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε το φαγητό πασπαλισμένο (προαιρετικά) με επιπλέον τριμμένη γραβιέρα. 

1111
 Πηγή