Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα
Yesterday
6

Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα. Μια συνταγή για ένα πλήρες γεύμα, με νόστιμο κοτόπουλο με την υπέροχη γεύση της κίτρινης πιπεριάς και της πάπρικας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο 1.200 γρ. περίπου, κομμένο σε μερίδες
  • 2 κίτρινες πιπεριές σε φέτες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ξερά, σε φέτες
  • 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κοφτή κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κοφτά πάπρικα
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 ζωμό κότας (προαιρετικά)
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύετε αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι και αλευρώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα τηγανίζετε, σε μέτρια φωτιά, σε 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και “θωρακιστούν” απ” όλες τις πλευρές και τα μεταφέρετε σε κατσαρόλα.
Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το κρεμμύδι και τη πιπεριά σε φέτες, ανακατεύοντας για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, τη πάπρικα, προαιρετικά το ζωμό κότας, και βράζετε τη σάλτσα για 10 λ περίπου σε μέτρια φωτιά. 
Μεταφέρετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο, προσθέτετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Αν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος συμπληρώνετε τη σάλτσα με λίγο ζεστό νερό. Το σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.

Braised_Chicken_with_Tomatoes_and_Peppers

Φωτο 1  , Φωτο 2