Λαβράκι φιλέτο με πατάτες, ελιές και ντομάτες
3 minutes ago
6

Φιλέτο λαβράκι με πατατούλες, ελιές, φρέσκες και λιαστές ντομάτες με σπανάκι και μπόλικα μυρωδικά που απογειώνουν τη γεύση του. Μια απλή και εύκολη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου, για να απολαύσετε ένα πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!!!

 

Υλικά συνταγής

  • φιλέτα από 2 λαβράκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες

 

  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 500 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό σπανάκι, χοντροκομμένο (έτοιμο σε σακουλάκια, στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πατάτες για 7-8 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις φρέσκες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό, τόσο όσο να καλύψει τα υλικά.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα σιγομαγειρεύετε για 10-12 λ. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τα μυρωδικά και το κρασί και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα για 3 λ. Μετά απλώνετε τα φιλέτα ψαριού πάνω στα υλικά, σκεπάζετε πάλι με το καπάκι της τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 5-6 λ επιπλέον.

Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σπανάκι, και μαγειρεύουμε για 2-3 λ, ίσα να μαλακώσει το σπανάκι. Πασπαλίζετε το φαγητό σας με το ξύσμα λεμονιού, το αποσύρετε από τη φωτιά και το σερβίρετε αμέσως.