Πανεύκολα κρεμμυδοπιτάκια με μοτσαρέλα και ζαμπόν
Just now
6

Η σημερινή συνταγή είναι από τη Νότιο Ιταλία και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

1 ρολό ζύμης

300 γρ κρεμμύδια

150 γρ ζαμπόν

150 γρ μοτσαρέλα

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας

1 αυγό

½ ποτήρι γάλα

3 κουταλιές της σούπας λάδι

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν αρχίζει να γίνεται χρυσό, ρίχνουμε λίγο νερό, τη σάλτσα ντομάτας και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μαλακό.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με γάλα και λίγο αλάτι. Κόβουμε τη ζύμη τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε στο καθένα λίγο κρεμμύδι, μια φέτα μοτσαρέλα και το ζαμπόν. Τα κλείνουμε αναδιπλώνοντας τις γωνίες και σφραγίζοντας καλά. Βάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί τα βουρτσίζουμε με το αυγό και μαγειρεύουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.