Πορτοκαλόπιτα με σιρόπι και ηλιέλαιο: Πιο ελαφριά γεύση, πιο ζουμερή απόλαυση
11 days ago
6

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου.

Prep Time: 15 λεπτά

Cook Time: 1 ώρα

Total Time :1 ώρα 15 λεπτά

Servings: 10

Calories: 280 θερμίδες
ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία φύλλο κρούστας

4 αυγά μεγάλα

200 γρ. ζάχαρη

2 πορτοκάλια μεγάλα ξύσμα και χυμό

300 γρ. γιαούρτι πλήρες

2 κ.γλ. βανίλια

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

200 ml ηλιέλαιο
Για το σιρόπι

200 γρ. ζάχαρη

1,5 φλιτζάνι νερό

1 ξυλάκι κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Kόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μέτριες λωρίδες.
Στο μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ.
Αφού αναμειχθούν τα υλικά προσθέτουμε στο τέλος το ηλιέλαιο. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια από φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε για περίπου μια ώρα, μέχρι να ροδίσει και να σχηματίσει χρυσαφένια κρούστα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με σιρόπι καυτό ή το ανάποδο.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο με τη συνταγή, βήμα-βήμα:

 

Πηγή: mamapeinao.gr