Τέλεια ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα και μανιτάρια
Just now
6

Μόλις δοκιμάσετε τη σημερινή συνταγή, θα μπει αμέσως στο τοπ των επιλογών σας.

Υλικά

350 γρ ζυμαρικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

350 γρ άγρια ή λευκά μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

400ml κρέμα γάλακτος

250 γρ τυρί γκοργκοντζόλα

Αλάτι και πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και αλάτι και το αφήνετε να βράσει. Ρίχνετε τα μακαρόνια και τα αφήνετε για 8-10 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες στο κουτί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο και το αφήνετε για επιπλέον 2 λεπτά.

Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και την αφήνετε για 1 λεπτό μέχρι να πάρει βράση. Ανακατεύετε τη γκοργκοντζόλα μέχρι να λιώσει τελείως σε χαμηλή φωτιά. Μην αφήσετε τη σάλτσα να βράσει αφού έχετε προσθέσει το τυρί. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Στραγγίζετε τα μακαρόνια, τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Ρίξτε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, πασπαλίζετε εάν θέλετε με επιπλέον τυρί και σερβίρετε.