Τορτελίνια με σάλτσα γιαουρτιού
4 months ago
6

Υλικά:
1 πακέτο τορτελίνια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας,

250 γρ μπέικον ψιλοκομμένο,

2 κ.σ. γιαούρτι,

½ φλ. Κεφαλοτύρι τριμμένο,

1 αυγό,

2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι,

½ κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά), μαϊντανός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το μπέικον στις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μισή ποσότητα κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο. Χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το μπέικον κι ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε (κρατάμε το νερό) και τα ξαναβάζουμε στην ζεστή κατσαρόλα πάνω στην φωτιά προσθέτοντας το μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε και προσέχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια (γιατί δεν θέλουμε να είναι πολύ πηχτή η σάλτσα).

Αφήνουμε να βράσει για 5-7 λεπτά προσέχοντας να έχει λίγο ζουμάκι. Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και με κεφαλοτύρι τριμμένο.