Ζουμερά σκαλοπίνια με σάλτσα μανιταριών
1 month, 22 days ago
6

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια

Υλικά

8 λεπτές φέτες μοσχαρίσιες

500 γρ. μανιτάρια λευκά

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου

59 γρ. βούτυρο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. αλεύρι

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Περνάμε κάτω από το νερό τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα ραντίζουμε με το λεμόνι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μισό βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλευρώνουμε ένα ένα τις μοσχαρίσιες φέτες, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και τις σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις αφαιρούμε και τις κρατάμε στην άκρη.

ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν αν βγάζουν τα υγρά τους. Τότε τα πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γ. αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό. Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις μοσχαρίσιες φέτες και μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως τα με τη σάλτσα τους.