5G για όλους: Το όραμα της realme φιλοδοξεί να μεταμορφώσει την καθημερινότητά μας
2 years, 11 months ago
6

Σε μια χρονιά με εξαιρετικά πυκνές εξελίξεις, υπήρξε τουλάχιστον μια θετική είδηση που θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία: Η έλευση του 5G, της επαναστατικής τεχνολογίας που υπόσχεται να αλλάξει τις ζωές μας, η κάλυψη του οποίου διευρύνεται διαρκώς από τους παρόχους και υποστηρίζεται από όλο και περισσότερες συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ανάμεσά τους, μια είναι βέβαιο ότι ξεχωρίζει: Πρόκειται για τη συσκευή realme 8 5G που κυκλοφόρησε πρόσφατα, και η οποία αποτελεί μια από τις πρώτες κινήσεις της realme, της ανερχόμενης εταιρείας τεχνολογίας, για την υλοποίηση του οράματός της: Του «εκδημοκρατισμού» της τεχνολογίας 5G, μέχρι να είναι διαθέσιμη για όλους.

Από την πρώτη στιγμή που βγάζεις τη συσκευή από τη συσκευασία της, είναι αδύνατον να μην σε εντυπωσιάσει. Πρόκειται για ένα smartphone με ποιοτική κατασκευή που δεν είναι αυτονόητη σε ένα τόσο χαμηλό κόστος.

Στα μεγάλα plus της είναι το ιδιαίτερα λεπτό της μέγεθος, μόλις στα 8,5 χιλιοστά, με ελαφρώς κυρτές πλευρές που την καθιστούν βολική στο χέρι. Ακόμη, η κάμερα δεν εξέχει ιδιαίτερα στην πίσω πλευρά, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με αρκετά  smartphones σε αυτή την κατηγορία.

Ένα ακόμη δυνατό σημείο του realme 8 5G είναι οι επιδόσεις του. Το smartphone έρχεται με το πιο πρόσφατο chip της MediaTek, τον Dimensity 700 5G, το οποίο είναι κατασκευασμένο με την τεχνολογία των 7nm και ουσιαστικά αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που κατέστησαν εφικτή την ύπαρξη ενός προσιτού smartphone ικανού να λειτουργήσει σε δίκτυα 5ης γενιάς.

Δύο χαρακτηριστικά που τραβάνε τα βλέμματα είναι η οθόνη και η μπαταρία. Η μεν οθόνη είναι αρκετά μεγάλη, με τη διαγώνιό της να είναι στις 6,5 ίντσες, ενώ η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι η LCD IPS με ανάλυση FHD+ (2400×1080 pixels) με ρυθμό ανανέωσης στα 90 Hz, και η δε μπαταρία έχει χωρητικότητα  που φθάνει στα 5000 mAh.

Η βασική κάμερα είναι στα 48 megapixel με νυχτερινή λειτουργία Nightscape, η οποία αποτελείται από μια βασική κάμερα 48MP Ultra HD, έναν φακό ασπρόμαυρου πορτραίτου και έναν φακό macro. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό και γενικότερα δεν θα απογοητεύσει τον χρήστη που γνωρίζει τα δεδομένα της κατηγορίας στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο smartphone.

Η κάμερα του realme 8 5G διαθέτει ενσωματωμένα πολλά δημοφιλή νυχτερινά φίλτρα. Χάρη στην τεχνολογία σύνθεσης πολλαπλών καρέ, αποτυπώνει ταυτόχρονα ένα σύνολο φωτογραφιών με διαφορετικά επίπεδα έκθεσης και, στη συνέχεια, τις συνδυάζει σε μία φωτογραφία. Όσον αφορά στη selfie κάμερα, έρχεται με ανάλυση στα 16MP και προσφέρει έξυπνη λειτουργία beauty, Bokeh Effect κ.λπ.

Η realme πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του 5G

 Από την κυκλοφορία του πρώτου smartphone 5G στην Κίνα, του X50 5G, τον Ιανουάριο του 2019, η realme είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που έκαναν το βήμα για την διάδοση των τηλεφώνων 5G σε περισσότερες από 20 παγκόσμιες αγορές, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων που καλύπτει όλες τις κατηγορίες τιμών, γεγονός που την κατέστησε κορυφαίο παίκτη στον τομέα των κινητών συσκευών 5G.

Ως εταιρεία που έχει ταράξει τα νερά του άκρως ανταγωνιστικού τοπίου της αγοράς καταγράφοντας ανάπτυξη-ρεκόρ τα τελευταία δύο χρόνια, η realme στοχεύει όλες τις ηλικιακές γκάμες με προϊόντα που είναι ανταγωνιστικά σε τιμές, με υψηλή ποιότητα και design.

Το μέλλον του 5G από τη realme

H realme σχεδιάζει να επεκτείνει την ανάπτυξη του 5G, με στόχο να παρέχει μια πλήρη σειρά προϊόντων 5G που θα αποτελούν το 70% του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου της εντός των δύο επόμενων ετών. Με στόχο τις αγορές της Ινδία, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Ευρώπη, η realme θα προωθήσει περαιτέρω τα προϊόντα 5G σε νέες περιοχές, επιτρέποντας σε περισσότερους χρήστες να απολαμβάνουν μια βελτιωμένη εμπειρία που τροφοδοτείται από την υψηλή ταχύτητα που χαρακτηρίζει την τεχνολογία 5G.

Επιπλέον, η realme θα δημιουργήσει επτά νέες ομάδες R&D 5G σε όλο τον κόσμο και θα διαθέσει το 90% των πόρων  R&D καθώς και 30 εκατομμύρια δολάρια αποκλειστικά για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των προϊόντων και των εφαρμογών 5G, με βάση τις μοναδικές ανάγκες και τις συνήθειες χρήσης της νέας γενιάς.

Η οικοδόμηση ενός ευρύτερου οικοσυστήματος 5G είναι το κλειδί για την περαιτέρω υιοθέτηση της τεχνολογίας. Η realme δεν είναι μόνο κατασκευαστής προϊόντων 5G, συμβάλει επίσης στην κατασκευή δικτύων 5G, και συνεργάζεται με εταιρείες του κλάδου, όπως μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, παρόχους internet και προγραμματιστές εφαρμογών, για την εξερεύνηση νέων τεχνολογιών 5G υψηλών προδιαγραφών, προσφέροντας στους χρήστες μια ακόμη πιο ικανοποιητική εμπειρία 5G.

Ως η 7η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία smartphone στον κόσμο, η realme μεταφέρει το πνεύμα της «Dare To Lead» στην προώθηση της τεχνολογίας 5G και αναμένεται να δούμε σύντομα στην αγορά προϊόντα που θα μας εντυπωσιάσουν θετικά τόσο σε επιδόσεις όσο και σε τιμές!

in.gr