Apple: Σε παραγωγή ο επεξεργαστής M2 για το επόμενο MacBook Pro Ντεμπούτο με τα νέα MacBook Pro το δεύτερο εξάμηνο
2 years, 11 months ago
6

O νέος επεξεργαστής της Apple, το δεύτερης γενιάς system-on-a-chip (SoC) της εταιρείας, αναμένεται να λάβει την ονομασία M2 και θα κάνει ντεμπούτο με τα νέα MacBook Pro στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναφέρει η εφημερίδα Nikkei Asia.

Κατά τα φαινόμενα η εμπειρία χρήσης του αρχικού M1 ήταν θετική. Τα συστήματα με τον εν λόγω επεξεργαστή προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις, μεγάλη αυτονομία της μπαταρίας και ικανοποιητικές επιδόσεις γραφικών, σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα της εταιρείας.

Τα δείγματα ήταν τόσο θετικά ώστε η Apple εξόπλισε με τον M1 τόσο συστήματα iMac όσο και iPad Pro.

Προφανώς το «πείραμα» πέτυχε και είναι σαφές ότι η Apple πλέον δεν χρειάζεται τους επεξεργαστές της Intel για να εξοπλίσει τους υπολογιστές της. Τουλάχιστον όχι στην κλίμακα που η Intel είναι απαραίτητη σε άλλους κατασκευαστές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Nikkei Asia, η παραγωγή του M2 έχει ανατεθεί στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επεξεργαστών παγκοσμίως. Θα είναι και αυτός ένα system-on-a-chip (SoC), δηλαδή θα ενσωματώνει την κεντρική μονάδα επεξεργασίας και το σύστημα γραφικών. Σύμφωνα με αναλυτές, το τσιπ θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο παραγωγής των 5 νανομέτρων plus (N5P), κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία παραγωγής του θα διαρκεί συνολικά 3 μήνες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η μαζική παραγωγή είναι σε φάση προετοιμασίας ώστε οι παραδόσεις να ξεκινήσουν το αργότερο έως τον Ιούλιο.

Προφανώς θα ακολουθήσουν περισσότερες συσκευές της Apple που βασίζονται στο M2.

in.gr