Apple: Τσουχτερό πρόστιμο στην Ιταλία για παραπλανητικές διαφημίσεις
3 years, 4 months ago
6

Apple: Η γνωστή εταιρία θα πρέπει να πληρώσει ένα μεγάλο πρόστιμο με αφορμή μια διαφήμιση για το νέο iPhone.

Μια χρήσιμη συμβουλή για τους καταναλωτές είναι να μην αγοράζουν κάτι βασιζόμενοι μόνο σε μια φωτογραφία. Οι εταιρία βρίσκουν πολλούς τρόπους να ωραιοποιήσουν την κατάσταση προκειμένου να πουλήσουν ένα προϊόν. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δοκίμασε να κάνει και η Apple και τώρα βρήκε τον μπελά της. Μάλιστα θα πρέπει να πληρώσει ένα πρόστιμο που ανέρχεται σε δέκα εκατομμύρια ευρώ για μια διαφήμιση του iPhone 12.

Συγκεκριμένα η Αρχή ανταγωνισμού της Ιταλίας επέβαλε στην Apple πρόστιμο €10 εκατομμυρίων, λόγω του τρόπου που διαφημίζει την αδιαβροχοποίηση των συσκευών της. Η Αρχή, θεωρεί “επιθετικές και παραπλανητικές” τις διαφημιστικές πρακτικές της Apple όσον αφορά την ανθεκτικότητα των συσκευών της στο νερό.

H Apple διαφημίζει πως πολλά iPhone μοντέλα είναι ανθεκτικά στο νερό, χωρίς να διευκρινίζει υπό ποιες συνθήκες. Έτσι, σε συνδυασμό με την πολιτική εγγυήσεων της Apple η οποία δεν καλύπτει ζημιά από υγρά, παραπλανεί τους χρήστες της, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν για τυχόν βλάβες από υγρά. Η Apple δε σχολίασε το γεγονός. Να σημειώσουμε πως η Apple, σε αντίθεση με τους περισσότερους Android κατασκευαστές, δε χρησιμοποιεί την IP πιστοποίηση. svg%3E

iPhone 12: Αυτό είναι το κόστος των υλικών

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Apple έχει δεχτεί έντονη κρητική για το κόστος των προϊόντων της και ειδικότερα του iPhone. Πριν λίγο καιρό η Αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νεότερου μοντέλου της. Επίσης ιδιαίτερα τσουχτερές οι τιμές γνήσια ανταλλακτικά για τα μοντέλα της Apple από έναν απλό φορτιστή μέχρι την οθόνη. Ωστόσο έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός iPhone ; Το ιαπωνικό site Fomalhaut Techno Solutions πραγματοποίησε ένα teardown των νέων iPhone και έδωσε στη δημοσιότητα το κόστος υλικών του iPhone 12 και iPhone 12 Pro, δίνοντάς μας μία ιδέα του κόστους κατασκευής των δύο τηλεφώνων.

Το iPhone 12 κοστίζει στη χώρα μας 969 ευρώ για την έκδοση των 64GB. Η συγκεκριμένη συσκευή έχει κόστος υλικών 373 δολάρια. Από την άλλη πλευρά το iPhone 12 Pro των 128GB που κοστίζει σε εμάς 1.229 ευρώ, έχει κόστος υλικών 406 δολάρια. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για εκτίμηση για το κόστος υλικών των τηλεφώνων, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη παραγωγή, έρευνα και ανάπτυξη, marketing, φόρους και άλλα.

pagenews.gr