Φάκελος Tesla: Γιατί απολύει προσωπικό ο Elon Musk;
11 months, 24 days ago
6

Φαίνεται ότι ουδείς μπορεί να αποφύγει την δυσάρεστη λύση των περικοπών του ανθρώπινου δυναμικού, ούτε καν ο Elon Musk, ο οποίος προχώρησε σε αυτή την κίνηση για σημαντικό ποσοστό υπαλλήλων που απασχολούνται στα εργοστάσια της Tesla. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, τονίζεται ότι οι εν λόγω απολύσεις δεν θα επηρεάσουν την πορεία της Tesla, ούτε και τον στόχο αύξησης της παραγωγής του Model 3.

Ο Elon Musk αναγκάστηκε να τοποθετηθεί μέσω Twitter και να χαρακτηρίσει ως «δύσκολη, αλλά αναγκαία αναδιάρθρωση» την απόφαση του για λύση της συνεργασίας με το σχεδόν 9% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας του. Στη συνέχεια προέβει σε περαιτέρω διευκρινίσεις υπενθυμίζοντας ότι η Tesla λόγω της ταχείας ανάπτυξης της τα τελευταία χρόνια, είχε προσλάβει ουσιαστικά παραπάνω υπαλλήλους από όσους μπορεί πλέον να αντέξει.

Για την ιστορία, η Tesla την περσινή χρονιά απασχολούσε περί τους 37.543 υπαλλήλους, 12 φορές περισσότερους από όσους εργάζονταν για αυτήν πριν 5 χρόνια! Παράλληλα, το προσωπικό που θα βρεθεί πλέον στο ταμείο ανεργίας, θα λάβει γερές αποζημιώσεις, με τον Musk να συμπληρώνει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους αναχωρούν από την Tesla για τη σκληρή δουλειά τους τόσα χρόνια. Είμαι βαθιά ευγνώμων για την πολλαπλή συμβολή τους στην ανάπτυξή της εταιρείας. Είναι πολύ δύσκολο να πούμε αντίο».