Ραγδαίες εξελίξεις: Η Google συζητά με την Huawei, καθώς οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τα μέτρα κατά της Κίνας
3 months, 11 days ago
6

Εκπνοή ανακούφισης από την Google, καθώς, μετά από απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να χαλαρώσει τα μέτρα απαγόρευσης σε βάρος του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού, η εταιρεία έχει περιθώριο 90 ημερών να βρει λύση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Android στις συσκευές της Huawei.

Όπως ανακοίνωσε η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, θα συνεργαστεί άμεσα με την Huawei, ώστε να συνεχίσει να παρέχει στην εταιρεία αναβαθμίσεις λειτουργικού και ασφαλείας, ώστε να μην πληγούν οι χρήστες, τουλάχιστον ως τις 19 Αυγούστου του 2019, μέσω προσωρινής άδειας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι και το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει την προσωρινή άδεια και για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μόλις το 2018, η Huawei πλήρωσε σε αμερικανικές εταιρείες περίπου 11 δισ. δολάρια για λογισμικό και εξαρτήματα για τα κινητά της.

Όλα αυτά έρχονται σε μια στιγμή που η Huawei μετά την επιθετική κίνηση της Google να την «παγώσει» από το Android, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αναπτύξει άμεσα δικό της λειτουργικό σύστημα για τις κινητές συσκευές της, το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι το φθινόπωρο και θα μπορεί α υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές του Android.