1.000.000 για όποιον πει πως πέθανε ο Αλέξανδρος: Διέρρευσαν βίντεο του Ωνάση να επικηρύσσει τους δολοφόνους του γιου του
1 year, 2 months ago
6

Ένα εκατομμύριο έδινε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ως αντάλλαγμα στην επικύρηξη των δολοφόνων του γιου του, Αλέξανδρου, ποσό που ισχύει μέχρι σήμερα.

Ηταν 23 Ιανουαρίου 1973, όταν ο συντετριμμένος και καταρρακωμένος Αριστοτέλης Ωνάσης, έδωσε την εντολή στους γιατρούς: “Μην συνεχίζετε άλλο. Σταματήστε τα όλα!”. Από εκείνη τη στιγμή, ο γιος του Αλέξανδρος σταμάτησε να αναπνέει.

 

Μία ημέρα πριν, το αεροπλάνο που πιλοτάριζε ο Αλέξανδρος Ωνάσης, ένα αμφίβιο “Πιάτζιο 136”, κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, λίγο μετά την απογείωσή του. Ο Αλέξανδρος Ωνάσης τραυματίστηκε βαριά και οι δύο συνεπιβάτες του ελαφρότερα. Παρόλο που διακομίστηκε άμεσα στο ΚΑΤ, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον σώσουν και άφησε την τελευταία του πνοή την επόμενη μέρα, λόγω βαρειών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

 

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο άνθρωπος που πίστευε πως τα είχε όλα, είχε χάσει τα πάντα σε μια στιγμή. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε λίγες ώρες αργότερα κατέρρευσε μετά από τις πρώτες λέξεις στους δημοσιογράφους όταν τους είπε σχεδόν δακρυσμένος: “Ο Αλέξανδρος ήταν ένα καλό παιδί, ένα υποσχόμενο παιδί”.
Το βίντεο είναι από το ντοκιμαντέρ του BBC “Αριστοτέλης Ωνάσης: Ο Χρυσός Έλληνας” του 1994.

 

 

Από την πρώτη στιγμή ο Ωνάσης υποστήριξε ότι το δυστύχημα δεν ήταν τυχαίο και ότι γιος του ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας. Οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν αργότερα, όταν και τα τρία πορίσματα που εκδόθηκαν για το δυστύχημα συνέκλιναν στη διαπίστωση ότι προκλήθηκε από την ανάποδη τοποθέτηση των πηδαλίων κλίσεως, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να μην υπακούει στις εντολές του πιλότου.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης επικήρυξε τους δολοφόνους του γιου του, όπως υποστήριζε, με 1.000.000 δολάρια, επικήρυξη που ισχύει έως και σήμερα.

enimerotiko.gr