Αλλοδαπή λήστεψε ηλικιωμένο στα Χανιά με την απειλή μαχαιριού
2 years, 6 months ago
6

Εφιαλτικές στιγμές βίωσε ένας 90χρονος στα Χανιά, όταν μία Ρουμάνα τον ακινητοποίησε και απειλώντας τον με μαχαίρι, του ζήτησε να της παραδώσει όσα χρήματα είχε πάνω του.

Το περιστατικό σημειωθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ο ηλικιωμένος περπατούσε αμέριμνος στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Τότε, η 50χρονη αλλοδαπή τον πλησίασε και τον απείλησε ότι θα τον τραυματίσει αν δεν της δώσει τα λεφτά του. Φανερά τρομοκρατημένος ο ηλικιωμένος της έδωσε 20 ευρώ που είχε όλα κι όλα, αλλά η αλλοδαπή δεν ικανοποιήθηκε και άρπαξε και ένα κόσμημα που φορούσε στο λαιμό του! Αμέσως μετά, το έβαλε στα πόδια, ενώ ο 90χρονος καλούσε σε βοήθεια. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας που ξεκίνησαν αναζητήσεις, με την περιγραφή που έδωσε το θύμα.

Η 50χρονη δράστιδα εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα κρυμμένη στα δημόσια ουρητήρια στην πλατεία της Αγοράς των Χανίων και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Στην κατοχή της βρέθηκε το κλεμμένο κόσμημα και το μαχαίρι το οποίο κατασχέθηκε. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.