Απαγορεύτηκε στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης»
2 years, 6 months ago
6

H απόφαση είναι προσωρινή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση

Με προσωρινή διαταγή το Πρωτοδικείο της Αθήνας απαγόρευσε σήμερα το πρωί στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης», όπως έκανε έως τώρα, υποστηρίζοντας ότι είναι γιος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη και της οικιακής βοηθού του Αλεξάνδρας Σαμοΐλη.

Η εκδίκαση για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε χθες η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου, όπως έγινε γνωστό.

Όπως αποκαλύφθηκε, αλλά και όπως παραδέχτηκε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, εκείνη και ο Νίκος Κουρής είχαν κάποια επικοινωνία και είχαν συναντηθεί στο σπίτι του συνθέτη αλλά και σε συναυλίες του. 

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δεν είχε εκφράσει κάποια δυσαρέσκεια όλο αυτό το διάστημα, ωστόσο χθες βρέθηκε στα δικαστήρια συνοδευόμενη από τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, προκειμένου να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος αποβλέπει στην περιουσία του πατέρα της.

Ο Νίκος Κουρής που είχε πολύ καλές σχέσεις τα τελευταία χρόνια με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, υποστηρίζει από πλευράς του ο ίδιος γνώριζε πολύ καλά ποιος είναι και του είχε δώσει το ελεύθερο να χρησιμοποιεί το επίθετο του. Ο ίδιος μάλιστα διατηρεί προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως Νίκος Θεοδωράκης ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τον ραδιοφωνικό σταθμό Mikis ‘s Radio το οποίο προβάλλει το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Ο ίδιος μάλιστα του είχε παραχωρήσει υλικό από 4.000 τραγούδια και ηχογραφήσεις προκειμένου να το διαχειριστεί.

Το παρόν στο Πρωτοδικείο Αθηνών έδωσε χθες και ο Νίκος Κουρής, ο οποίος από πλευράς του απάντησε: «Καλώ την Μαργαρίτα να μελετήσει το τραγούδι του νεκρού αδερφού που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης. Δεύτερον να ψάξει στο σπίτι να βρει χειρόγραφο που έχω αφήσει ότι δεν με ενδιαφέρει η περιουσία του ούτε η δημοσιότητα. Για μένα πλούτος είναι ότι μου εμπιστεύτηκε το έργο του, μου έδωσε 4.000 τραγούδια του τα οποία με τη βοήθεια των συνεργατών του τα έχω διπλασιάσει και προσπαθώ να διαδώσω το έργο του παγκοσμίως. Ό, τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν Νίκος Θεοδωράκης, το έκανα με τη συναίνεσή του. Το είχε αποδεχτεί, δεν με αμφισβήτησε ποτέ. Θα προχωρήσω σε επόμενα βήμα για αποδειχτεί με τεστ DNA».

newsbreak.gr