Μπακογιάννη – Κάλεσε τον Νίκο Φίλη να βγουν σε καφενεία και πλατείες για να πείσουν για την τρίτη δόση
26 days ago
6

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στη χώρα και στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της. Την ίδια στιγμή αξιολόγησε ως θετική και εποικοδομητική την πρόταση του Νίκου Φίλη, να λήγει μετά το εξάμηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ τον κάλεσε να βγουν μαζί σε όποιο καφενείο και πλατεία για να πείσουν τους πολίτες για την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου.

Αναφερόμενη στην πρόταση της Εκκλησίας για διενέργεια τεστ σε ανεμβολίαστους, τη χαρακτήρισε εξαιρετική χαρακτήρισε. «Μεγάλος και Πεφωτισμένος Ηγέτης ο Αρχιεπίσκοπος, είμαστε ευγνώμονες στην Εκκλησία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ.

  • Διαβάστε επίσης: Πλεύρης – Εξετάζεται να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση για να έχει ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Η Εκκλησία με διαφορετικό λόγο και αξιοπιστία προς το δικό τη ποίμνιο μπήκε μπροστά σε συνεργασία με την κυβέρνηση» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, εξηγώντας ότι «οτιδήποτε είναι ανεφάρμοστο, αδυνατίζει την ίδια την απόφαση» Σύμφωνα με την ίδια δεν μπορούσε να το επιβάλλει η κυβέρνηση και για λόγους πρακτικούς, ενώ εκτίμησε ότι με την πίεση που θα υπάρξει ένα κομμάτι των πιστών θα πειστεί.

Η υποχρεωτικότητα έδειξε τα όρια της

«Από αυτούς που αρνούνται το εμβόλιο, το 50% δεν πλησιάζεται. Υπάρχει όμως και το 50% που φοβάται», επισήμανε η κ. Μπακογιάννη παρομοιάζοντας το φόβο που νιώθουν ορισμένοι με το φόβο που νιώθει η ίδια για το σεισμό και τις κατσαρίδες. «Υπάρχει ο λογικός (φόβος) και ο παράλογος», σημείωσε με νόημα.

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα, απάντησε ότι θα πρέπει να δοκιμάσουμε δια της πειθούς εξηγώντας ότι στην υποχρεωτικοτητα έχεις εξαντλήσει τα όρια σου.

Αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε απογοητευτική τη στάση του. Όπως ανέφερε η αντιπολιτευτική ανάγκη τον κάνει να αδυνατίζει μια Επιτροπή Επιστημόνων παρόλο-που όπως είπε- που έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, ενώ κατά την ίδια θα πρέπει να γίνει το αντίθετο.

Για τα ελληνοτουρκικά

Στο θέμα των ελληνοτουρκικών, η πρώην υπουργός δήλωσε ότι ο Ερντογάν κατέβασε τους τόνους μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, επισημαίνοντας ότι κανένας δεν μπορεί ξέρει πόσο αυτό θα κρατήσει.

«Γι αυτό και η Ελλάδα προχωράει την αμυντική θωράκιση της και τις διεθνείς της συμμαχίες και κυρίως παραμένει ένα τέρας ψυχραιμίας, όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε.

Για την κατάσταση της υγείας της

Για την κατάσταση της υγείας της, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι «όλα καλά, προχωράω και κάνω τις θεραπείες με αισιοδοξία και όλα θα πάνε καλά».

 

in.gr