Χαμόγελο του Παιδιού : Σοκάρει έρευνα για τους κινδύνους στο ίντερνετ
3 years, 2 months ago
6

Τα ευρήματα σοκάρουν. Χυδαίες ερωτήσεις, απειλές και εκβιασμοί.

Τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν ανήλικοι στο διαδίκτυο αναδεικνύει έρευνα του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε γνωστή πλατφόρμα που χρησιμοποιούν ανήλικοι και πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις με τυχαίους χρήστες.

Τα ευρήματα σοκάρουν. Χυδαίες ερωτήσεις, απειλές και εκβιασμοί.

Το Χαμόγελο του Παιδιού πραγματοποίησε μια έρευνα σε πραγματικό περιβάλλον και μία εργαζόμενη της οργάνωσης μπήκε σε μια από τις δημοφιλείς εφαρμογές που χρησιμοποιούν αμέτρητα παιδιά κάθε μέρα και στην οποία μπορεί ο καθένας να κάνει βίντεοκλήση με τυχαίους χρήστες.

«Πώς είσαι έτσι;» είναι το πρώτο πράγμα που ακούει από τον πρώτο χρήση με τον οποίο συνδέθηκε.

«Έλα φύγε. Είσαι μπάζο, είσαι μπάζο. Έλα φύγε γιατί βαριέμαι να πατήσω και το κουμπί μαζί σου».

«Βγάλε τη ζακέτα»

«Θες να βγάλεις τη ζακέτα;» της λέει ο επόμενος.

«Γιατί να τη βγάλω;» ρωτάει η κοπέλα κι εκείνος λέει: «Για να σε δω λίγο παραπάνω. Βγάλτην να βγάλουμε κάνα story. Έλα, δείξε κάτι παραπάνω. Θα σε βγάλουμε βίντεο, θα σε δουν όλοι».

«Σ’ έχω ήδη βίντεο, οπότε πρέπει να βγάλεις και κάτι παραπάνω. Ή θα βγάλεις κάτι παραπάνω, ή θα ανέβει το βίντεό σου στο Instagram! Αν βγάλεις κάτι παραπάνω, δε θα σε δει κανείς. Θα σε δω μόνο εγώ», επιμένει.

Χυδαίες προτάσεις

Στην συνέχεια, το βίντεο γίνεται πραγματικά τρομακτικό. Σε διάλογο με άνδρα που δηλώνει 18 ετών ο άνδρας λέει: «Ξέρεις τι; Δεν ξέρω αν η @@@@ μου είναι μεγάλη ή μικρή. Αυτό που ακούς. Δεν ξέρω. Γίνεται απλά να τη δεις και να μου πεις αν είναι μεγάλη ή μικρή για σένα;».

Ακολούθως, άνδρας που δηλώνει 27 ετών, ρωτά την κοπέλα που λέει ότι είναι ανήλικη: «Φαντάζομαι δεν έχεις ολοκληρώσει». Η κοπέλα ρωτάει «γιατί ρωτάς;» κι εκείνος λέει: «Ποιο είναι το όριό σου;». Εκείνη του απαντά πως το όριό της είναι το… νόμιμο κι εκείνος λέει: «Είναι λίγο τρομακτικό αυτό που λες. Με κάνεις να νιώθω γέρος».

Η κοπέλα του απαντάει πως «για κάποιο λόγο όμως έχουν γραφτεί οι νόμοι».

Κι εκείνος λέει: «Για κάποιον άλλο δεν τηρούνται».

in.gr