Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Θύμα του περιγράφει τον βιασμό της
1 year, 5 months ago
6

Οσα κατέθεσε στο δικαστήριο η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ – σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ

Με λυγμούς περιέγραψε στο δικαστήριο η Τζένιφερ Σίμπελ Νιούσομ – σύζυγος του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ τα «παραμορφωμένα» και «σαν ψάρι» γεννητικά όργανα του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στη δίκη του κινηματογραφικού παραγωγού.

«Στέκομαι όρθια. Αντιστέκομαι», είπε αρχικά για να συνεχίσει: «Φρίκη. Τρέμω. Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου. Είμαι απλώς μια φουσκωτή κούκλα που προσπαθεί να αυνανιστεί πάνω της», εξιστορώντας πως ο κινηματογραφικός παραγωγός φέρεται να τη βίασε το 2005 στο ξενοδοχείο Peninsula στο Μπέβερλι Χιλς.

  • Διαβάστε επίσης: Πιθανό να… αφεθεί ελεύθερος, μετά τις κατηγορίες για βιασμούς

Περιγράφοντας τη σωματική διάπλαση του η γυναίκα λέει: «Πολλοί μώλωπες, σημάδια, κίτρινα και πράσινα, πολλές ραγάδες στην κοιλιά του, καθόλου γυμνασμένος. Φαινόταν απερίτμητος και παράξενος, το μόριό του έμοιαζε με ψάρι και οι όρχεις του ήταν παραμορφωμένοι… Πολύ δέρμα εκεί κάτω».

Η Σίμπελ Νιούσομ, πρώην ηθοποιός, είναι η τέταρτη γυναίκα που κατηγορεί τον Γουάινσταϊν για σεξουαλική επίθεση στη δίκη του στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Ο Γουαϊνστάιν – ο οποίος εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 23 ετών για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στη Νέα Υόρκη – αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε τέσσερις γυναίκες στο Λος Άντζελες μεταξύ 2004 και 2013.

Ήθελε να γίνει ηθοποιός

Η 48χρονη σήμερα Νιούσαμ, δήλωσε ότι συμφώνησε να συναντήσει τον Γουάινσταϊν στη σουίτα του ξενοδοχείου του για να συζητήσουν ένα κινηματογραφικό σχέδιο.

Μόλις όμως έμειναν μόνοι τους στο δωμάτιο, η Νιούσομ είπε ότι έβγαλε το κοστούμι του και φόρεσε μια ρόμπα. Στη συνέχεια άρχισε να τη «χειραγωγεί» και να την «απειλεί», ενώ ανέφερε τα ονόματα διαφόρων ηθοποιών.

Είπε ότι ο Γουάινσταϊν διείσδυσε στα απόκρυφα μέρη της με τα δάχτυλά του και στη συνέχεια με το «παραμορφωμένο» πέος του.

Ήταν τόσο αηδιαστικό

Η Νιούσομ με δάκρυα στα μάτια συνέχισε: «Ξέρει ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Ξέρει ότι αυτό δεν είναι συναίνεση», προσθέτοντας ότι στην αρχή δεν είχε στύση.

Στη συνέχεια περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον βιασμό της λέγοντας: «Ανησυχούσα ότι θα κολλήσω κάποια ασθένεια. Ήταν τόσο αηδιαστικό».

Η Νιούσομ είπε ότι είχε παγώσει από τον φόβο της και προσπάθησε να τον κάνει να σταματήσει.

«Απλά έκανα κάποιους θορύβους για να τον κάνω να εκσπερματώσει πιο γρήγορα. Κάτι σαν θορύβους ηδονής».

Μόλις ολοκλήρωσε την πράξη του η Νιούσομ λέει πως είχε μείνει άφωνη. «Ήθελα απλώς να φύγω από εκεί».

Όταν ρωτήθηκε από την εισαγγελέα γιατί συνέχισε να αλληλογραφεί μέσω email με τον Γουάινσταϊν ακόμη και μετά τον υποτιθέμενο βιασμό, η Νιούσομ είπε ότι αισθάνθηκε ότι αυτό που συνέβη ήταν ένα «μεμονωμένο περιστατικό» και ότι ο Γουάινσταϊν είχε παντρευτεί.

«Προσπάθησα να βάλω αυτό που συνέβη σε ένα κουτί, παρόλο που μου έβγαινε κατά καιρούς. Και η θλίψη μου και ο φόβος μου μετατράπηκαν κατά καιρούς σε θυμό».

Η Νιούσομ ρωτήθηκε επίσης για ένα email που έστειλε στον Γουάινσταϊν το 2007, στο οποίο ζητούσε τη συμβουλή του όταν ο σύζυγός της ήταν δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο.

«Πίστευα ότι ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν είχε σχέσεις με τον Τύπο και καταλάβαινε πώς να χειρίζεται τον Τύπο και πίστευα ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμος», απάντησε η Σίμπελ Νιούσομ όταν ρωτήθηκε για το email.

Η δωρεά στην προεκλογική εκστρατεία του άνδρα της

Κατά τη διάρκεια της αντεξέτασης που κράτησε 15 λεπτά, ο συνήγορος υπεράσπισης Μαρκ Βέρκσμαν σφυροκόπησε τη Σίμπελ Νιούσομ σχετικά με μια προεκλογική δωρεά 500 δολαρίων που έκανε ο Γουάινστιν στην προεκλογική εκστρατεία του συζύγου της.

Η Νιούσομ είπε ότι το προσωπικό του συζύγου της είχε ζητήσει τη δωρεά κατόπιν δικής της πρότασης, αλλά δήλωσε ότι τα χρήματα επιστράφηκαν μετά το κίνημα MeToo.

«Πότε είπατε στον Γκάβιν Νιούσομ για τον ισχυρισμό περί σεξουαλικής επίθεσης», ρώτησε ο Βέρκσμαν.

«Του είπα ότι ο Χάρβεϊ ήταν περίεργος κάποιες φορές και το αντιλήφθηκε και ο ίδιος όταν τον συνάντησε», απάντησε.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ο Βέρκσμαν έριξε μια ματιά στην Σίμπελ Νιούσομ λέγοντας: «Σήμερα είναι η σύζυγος του κυβερνήτη Νιούσομ. Είναι η πρώτη κυρία της Καλιφόρνιας… Έχει καταστήσει τον εαυτό της εξέχον θύμα του κινήματος MeToo διαφορετικά θα ήταν απλώς άλλη μια χαζογκόμενα που κοιμήθηκε με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για να προχωρήσει στο Χόλιγουντ».

in.gr