Δίκη Φιλιππίδη: Η κατάθεση της γυναίκας που τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού το 2010
1 year, 11 months ago
6

Τι απάντησε όταν ρωτήθηκε από την εισαγγελέα της έδρας πώς μετά από έντεκα χρόνια πήρε την απόφαση να προχωρήσει και να καταγγείλει την υπόθεση

Με δεύτερο βιασμό παρομοίασε η ηθοποιός που έχει καταγγείλει για απόπειρα βιασμού σε βάρος της τον προφυλακισμένο ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη τη στάση που έχει τηρήσει επιχειρώντας να πείσει ότι η ίδια του … ρίχτηκε για να πάρει τον ρόλο.

«Όλο αυτό το διάστημα ακούω αυτά που λένε οι άνθρωποι που εργάζονται για την υπεράσπιση του και όσα είπε εκείνος στα υπομνήματα του. Αυτά με έχουν πειράξει περισσότερο, ότι του ρίχτηκα και συνουσιάστηκα μαζί του για ένα ρόλο. Με προσβάλλει και με βιάζει ξανά. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχω συνεργαστεί να πει τέτοιο πράγμα. Με θίγει αφάνταστα ότι υποστηρίζει πως φέρομαι κατά αυτόν τον τρόπο.

Θα κατέστρεφα τη ζωή μου εδώ και κι ένα χρόνο για να τον εκδικηθώ για ένα ρολάκι. Τώρα έχω αλλά μυαλά από τα μυαλά που είχα τότε. Θέλω να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν για τον επόμενο κακοποιητή. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε υποχρεώνει να πρέπει να ενδώσεις για να προχωρήσεις» κατέθεσε η μάρτυρας απευθυνόμενη στον δικαστήριο.
Και όταν αργότερα ρωτήθηκε από την εισαγγελέα της έδρας πως μετά από έντεκα χρόνια πήρε την απόφαση να προχωρήσει και να καταγγείλει τη υπόθεση η μάρτυρας είπε:

«Αισθανόμουν δειλή. Όταν ξεκίνησε αυτό με τη Μπεκατωρου, ακολούθησε αυτή για τον Κιμούλη όχι σεξουαλικού περιεχόμενου. Υπήρχε η αίσθηση ότι θα βγουν κι αλλά. Όσοι γνώριζαν για εμένα, άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνο και να μου λένε να μιλήσω. Ο σύζυγος μου με παρακίνησε. Εγώ δεν είχα ιδέα τι αδίκημα είναι αυτό, ούτε τα χρόνια που έχουν περάσει. Κάποια στιγμή είδα ότι μίλησαν οι τρεις επώνυμες κύριες Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου. Αυτό μου έδωσε δύναμη. Εγώ δε θέλω να διαπομπεύσω κανένα. Να μη ξαναγίνουν τέτοια πράγματα θέλω».

Είχε προηγηθεί η περιγραφή της πράξης της απόπειρας βιασμού μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση και πως βρήκε την ευκαιρία να απεγκλωβιστεί και να φτάσει στην πόρτα του θεάτρου Μουσούρη όπου φέρεται να τελέστηκε η καταγγελλόμενη αξιόποινη πράξη. «Διαπίστωσα ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Δεν μπορώ να περιγράψω τι ακριβώς αισθάνθηκα όταν το κατάλαβα. Άρχιζα να φωνάζω δυνατά «αααααα». Αυτός ατάραχος και ξενερωμένος. «Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο» μου είπε. Έπιασα τσάντα και παλτό και άρχισα να κοπανάω την πόρτα με τα χέρια και τα γόνατα μου» σημείωσε η μάρτυρας και πρόσθεσε πως ο Πετρος Φιλιππίδης της φώναξε: «Όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου, τόσο εύκολα μπορώ να την γκρεμίσω. Αν περάσεις αυτή την πόρτα θα σε καταστρέψω».

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, μετά από φωνές και παρακάλια της άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω. Μάλιστα, συνάντησε μια φίλη της στην οποία εξιστόρησε όσα είδα συμβεί. «Της εξιστόρησα τι είχε συμβεί. Είχε μείνει άφωνη. Ούτε για μια στιγμή δε σκεφτήκαμε «πάμε να το πούμε σε κάποιον». Ήταν κάτι που δεν ξέραμε πως να διαχειριστούμε. Μετά από λίγο ήρθε στο κινητό μου ένα μήνυμα που μου έλεγε «την επόμενη φορά, δε θα σε αφήσω». Μου έλεγε τι πράξη ήθελε να μου κάνει και τι ήθελε να του κάνω κι εγώ. Η φίλη μου όταν το διάβασε τα έχασε. Δεν το πίστευα εκείνη τη στιγμή ότι μου έστειλε τέτοιο μήνυμα ενώ είχε προηγηθεί ότι είχε προηγηθεί». 

Η γυναίκα υποστήριξε πως εξαιτίας του περιστατικού αυτού οδηγήθηκε στο χωρισμό με τον τότε σύντροφο της, στον οποίο δεν τολμούσε να αποκαλύψει τι είχε συμβεί. «Ντρεπόμουν, φοβόμουν την αντίδραση του. Όταν γύρισα σπίτι, έκανα μπάνιο για πολλή ώρα αισθανόμουν βρώμικη. Από εκεί κι ύστερα η ζωή μου άλλαξε εντελώς. Οι σχέσεις με το σύντροφο μου δεν υπήρχαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Του είπα ψέμματα πως τον βλέπω σαν φίλο, επειδή δεν μπορούσα να του κω το έγινε» ανέφερε και στη συνέχεια εξήγησε πως κάνοντας εξετάσεις διαπίστωσε ότι πάσχει από διαταραχές πανικού, ενώ της χορηγήθηκαν και αντικαταθλιπτικά χάπια από ψυχίατρο, τον οποίο συνάντησε κάποιες φορές χωρίς να του αποκαλύψει τι της συμβαίνει.

Τηλεφωνική παρενόχληση

Όπως περιέγραψε, ο ηθοποιός για τις επόμενες δέκα ημέρες την παρενοχλούσε και τηλεφωνικά.
«Όταν δε σήκωνα το τηλέφωνο μου έστελνε μήνυμα «σήκωσε το αλλιώς θα έρθω εκεί που είσαι». Κι εγώ τότε δε μπορούσα να σκεφτώ ότι δεν ξέρει που είμαι για να έρθει. Μου έλεγε τι ήθελε να του λέω στο τηλέφωνο για να αυτοϊκανοποιείται. Μια φορά ήμουν στο σπίτι της μητέρας μου με πήρε τηλέφωνο και το κατέγραψα την ώρα που αυτοϊκανοποιούνταν. Ήταν το μόνο πράγμα που είχα φυλάξει. Μηνύματα και τηλέφωνα τα έσβηνα για να μη τα βρει κανείς. Το αρχείο αυτό δυστυχώς βρισκόταν σε ένα κινητό τηλέφωνο παλαιού τύπου και έχει καταστραφεί. Γι αυτό το λόγο δεν το είπα ούτε στον εισαγγελέα, ούτε στον ανακριτή».

Ωστόσο, κατά την καταγγέλλουσα ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν σταμάτησα εκεί, αφού τον «έβρισκε μπροστά της» σε τηλεοπτικές δουλειές που προσπαθούσε να κλείσει.

Η ίδια αποκάλυψε ότι ένα χρόνο αργότερα χτύπησε ξανά το τηλέφωνο της και στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν ο Πέτρος Φιλιππίδης. «Άκουσα ξανά τη φωνή του να μου λέει «είδες; Παρακολουθώ τι κανείς… αν αλλάξεις γνώμη…». Έκλεισα το τηλέφωνο αμέσως και γύρισα στο τραπέζι της καφετέριας που καθόμουν με ένα συνάδελφο μου. Κατάλαβε ότι είμαι ταραγμένη. Με ρώτησε και μου έφυγε ένα «είναι πολύ μ***** ο Πετρος» και μετά του εξιστόρησα τι είχε συνέβη. Ήρθε και ένα μήνυμα στο κινητό μου από εκείνον και το διάβασε ο συνάδελφος μου. Έκτοτε δεν είχα καμία επαφή μαζί του» υποστήριξε.

Προέδρος: Στο θέατρο έκανε παρέμβαση;

Μάρτυρας: Δεν θεωρώ ότι είχε στο μυαλό του να βλέπει που δουλεύω να με κόβει. Αν τύχαινε και έβλεπε το όνομα μου, όπως στα σίριαλ του mega, με έκοβε. Το έκανε όπου μπορούσε και είχε τη δυνατότητα. Αυτό είναι το λιγότερο. Αυτό που ονειρευόμουν το έκανα. Ηθοποιός έγινα, κάθε ρόλος που έχω παίξει είναι τόσο σημαντικός σαν να έπαιζα στην Επίδαυρο.

in.gr