Δημήτρης Λιγνάδης : Αρνείται τους βιασμούς – Θα απολογηθεί την Τετάρτη
3 years, 1 month ago
6

Πλήρης άρνηση για τα περιστατικά και τις κατηγορίες που τον βαραίνουν δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέσω του συνηγόρου του Νίκου Γεωργουλέα.

Μετά τη μεταφορά του σκηνοθέτη – ηθοποιού από την Ευελπίδων πίσω στη ΓΑΔΑ, ο δικηγόρος του δήλωσε ότι αύριο θα λάβει γνώση της δικογραφίας, θα τη μελετήσει μαζί με τον κ. Λιγνάδη και θα απαντήσει ενδελεχώς.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν είναι σε θέση να πει αν ο κατηγορούμενος γνωρίζει τους καταγγέλλοντες σημειώνοντας πως δεν έχει ακόμη μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στην Ευελπίδων λίγο πριν τις 10 το πρωί της Κυριακής και βρέθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας, από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Την Τετάρτη απολογείται

Την Τετάρτη το πρωί θα απολογηθεί ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημητρης Λιγναδης στην ανακρίτρια για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται. Ο κατηγορούμενος όπως ήταν αναμενόμενο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εξαιρετικής σημασίας κρίθηκε, εκτός από την μήνυση που κατέθεσε νεαρός και ακόμη μια μαρτυρία προσώπου που καταγγέλλει το βιασμό του από τον θεατράνθρωπο σε χρόνο που, επίσης, δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα.

Το όνομα του συγκεκριμένου μάρτυρα, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού που, αν και η πράξη είχε παραγραφεί, στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης. 

Μέχρι στιγμής το κατηγορητήριο σε βάρος του αφορά δύο πράξεις βιασμού, μία το 2010 και μία το 2015. Σύμφωνα με πληροφορίες, και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα ήταν αλλοδαποί, ανήλικοι.

Η διαδικασία ενώπιον των δικαστικών αρχών πλέον εκκίνησε για τον καλλιτέχνη ο οποίος αφού απολογηθεί για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή θα αναμένει την απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα που θα κρίνουν με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πράξεων και δράσης αν θα οδηγηθεί ή όχι στην φυλακή ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

in.gr