Έφυγε από την ζωή ο Κωνσταντίνος Αδρακτάς, ο εφευρέτης του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου
3 years, 4 months ago
6

Έφυγε από την ζωή ο Έλληνας εμπνευστής και δημιουργός του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε στις αρχές του 1970.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Αδρακτά ο οποίος ήταν ο δημιουργός του αυτοκινήτου Enfield 8000 (E8000). Το συγκεκριμένο διθέσιο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στην Σύρο πριν 40 χρόνια και από τότε θεωρείται παγκοσμίως το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπήκε σε παραγωγή.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου «Ιατρικό Αθηνών», Βασίλης Αποστολόπουλος, μέσω του προσωπικού τoυ λογαριασμού στο Facebook, στην οποία έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ο Κωνσταντίνος Αδρακτάς είναι ο εφευρέτης μεταξύ άλλων του πρώτου σύγχρονου ηλεκτρικού αυτοκινήτου Enfield  (κάποτε ίσως εξιστορήσω το πως τα οικονομικά συμφέροντα το έθαψαν).

Ο εκλιπών υπήρξε φίλος του πατέρα μου, στη συνέχεια δικός μου και γείτονας μου στο Λονδίνο τα φοιτητικά μου χρόνια. Είχαμε μια εξαιρετική σχέση συμπάθειας και εκτίμησης.

Απόφοιτος του MIT στην αστρονομία και αστροναυτική δούλεψε για τη NASA και προσωπικά τον αξιολογώ ως τον άνθρωπο με το υψηλότερο IQ που έχω γνωρίσει. 

Καλή ανάπαυση».