Έλενα Ράπτη: Ζωγραφιές παιδιών «μαρτυρούν» σεξουαλική κακοποίηση
1 year, 4 months ago
6

Δεν έχουν τελειωμό οι περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης ανήλικων παιδιών, την ώρα που οι εξελίξεις στην υπόθεση της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» είναι ραγδαίες.

Η Έλενα Ράπτη βρέθηκε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ και εμφάνισε ένα τεράστιο υλικό που έχει συγκεντρώσει, το οποίο μαρτυρά περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έδειξε παιδικές ζωγραφιές, οι οποίες «μαρτυρούν» περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Σε μία από αυτές φαίνονται οι γονείς με τα παιδιά τους. Το παιδάκι αποτύπωσε στην ζωγραφιά τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς ζητούσαν να έρχονται σε επαφή. Η δασκάλα που είδε τη ζωγραφιά του παιδιού το αντιλήφθηκε και απευθύνθηκε στα τμήματα ανηλίκων.

Σε άλλη φωτογραφία, ένα παιδάκι έχει ζωγραφίσει τους γονείς του, με τα γεννητικά τους όργανα. Όπως είπε η κ.Ράπτη «για ένα παιδί της πρώτης τάξης του Δημοτικού, δεν είναι φυσιολογικό να έχει αυτή την εικόνα. Δηλαδή αυτά τα παιδιά, ενδεχομένως να είναι εξοικειωμένα και με πράγματα που δεν ταιριάζουν με την ηλικία τους».

Αποκαλύψεις σοκ: Ζωγραφιές παιδιών που «μαρτυρούν» σεξουαλική κακοποίηση (vid)

Και συνέχισε: «Όμως όταν οι ηλικίες είναι τόσο τρυφερές, τα παιδιά νομίζουν ότι είναι κάτι φυσιολογικό που πρέπει να το δεχτούν και πως κάτι τέτοιο συμβαίνει σε κάθε σπίτι».

 pronews.gr

Η Έλενα Ράπτη συμπλήρωσε ότι 9 στις 10 περιπτώσεις, οι κακοποιήσεις προέρχονται από άτομα που βρίσκονται στο κοντινό περιβάλλον.