Ελένη Γερασιμίδου: «Tα τέρατα είναι τέρατα και πρέπει να τιμωρηθούν»
2 years, 10 months ago
6

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (24/5) η Ελένη Γερασιμίδου όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια αλλά και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Η αγαπημένη ηθοποιός θα συμμετάσχει στην νέα τηλεοπτική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη και η ίδια δηλώνει πολύ χαρούμενη που η μυθοπλασία έχει επιστρέψει δυναμικά.

«Δεν αλλάζω τίποτα από αυτά που έχω επιλέξει να κάνω στην τηλεόραση και στο θέατρο. Δεν έχω να διαλέξω, έχω περάσει πολύ ωραία. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και τους συναδέλφους μου. Έχω ζήσει σπουδαίες στιγμές αλλά και αποτυχίες» ανέφερε η κ. Γερασιμίδου.

Όσον αφορά στις καταγγελίες που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες η ίδια σχολίασε:

«Ακούστηκαν όσο έπρεπε να ακουστούν. συμπάσχω και δεν μπορώ εγώ να κρίνω τις πληγές των ηθοποιών. Αλλά έγινε και πολύ μεγάλη εκμετάλλευση. Ακούστηκαν πολύ άσχημα πράγματα και έγινε πολύ γνωστό το ΣΕΗ με αφορμή αυτή την υπόθεση, ενώ υπάρχει πάρα πολλά χρόνια. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν και τον προσήκοντα σεβασμό και στα χρόνια και στην καριέρα και στην προσφορά. Που λένε ‘κάνατε το επάγγελμα βόθρο’. Δεν είναι όλοι έτσι. Μιλάμε για εξαιρέσεις. Δεν μπορείς να απαξιώσεις κάποιους ανθρώπους συλλήβδην. Τα τέρατα είναι τέρατα και πρέπει να τιμωρηθούν. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Δεν μπορείς να τα βάζεις με όλους τους ανθρώπους μιας ηλικίας».

«Δεν έχω ονειρευτεί ρόλους»

Η Ελένη Γερασιμίδου αναφέρθηκε στην καριέρα της.

«Δεν έχω ονειρευτεί ρόλους. Διαλέγω αυτά που μου προτείνουν και έχω αρνηθεί και δουλειές. Όταν σε παίρνουν να παίξεις σε μια εμπορική ταινία και σου ζητάνε να ανοίξεις απλώς την πόρτα τότε απαντάς και απαξιωτικά. Έχω διαπρέψει και σε πολύ μικρούς ρόλους γιατί ήταν πολύ σημαντικές οι σκηνές».

Η ηθοποιός παραδέχτηκε:

«Έχω βγάλει χρήματα από τη δουλειά μου. ήμασταν δύο φτωχοί άνθρωποι και φτάσαμε με το σύζυγό μου να αγοράσουμε ένα οικόπεδο και να φτιάξουνε ένα σπίτι. Αμειβόμασταν πολύ καλά. Φτιάξαμε ένα θέατρο που δεν είναι δικό μας, είναι με ενοίκιο αλλά βγάλαμε χρήματα».

«Είμαι 41 χρόνια είμαι με τον σύζυγό μου. Δεν θα υπήρχαμε αν δεν υπήρχε πολύ χιούμορ. Δεν υπάρχουν συνταγές ούτε μυστικά. Ακόμα και την συνταγή αν την κάνεις χωρίς κέφι, μάπα θα βγει. Με εκνευρίζουν οι σιωπές του και όταν φλυαρεί ενώ δεν είναι η ώρα» εξομολογήθηκε η αγαπημένη ηθοποιός.

«Πρέπει να μάθουμε να χειριζόμαστε τις απώλειες»

«Από την πρώτη μου οικογένεια έχουν φύγει όλοι. Και η Νατάσσα και ο αδερφός μου. Για μένα είναι όλοι εδώ. Πρέπει να μάθουμε να χειριζόμαστε τις απώλειες και το πένθος. Είναι κάποια πράγματα που δεν ξεπερνιούνται αλλά πρέπει να συνεχίσεις να ζεις γιατί αυτό θα ήθελαν και εκείνοι. Από τη Νατάσα θυμάμαι τα πάντα. Το γέλιο της, το ταλέντο της. Πώς μπορούσε να πάρει αυτό το ποτήρι με το νερό και να σου κάνει ολόκληρο παράσταση. Ήθελε να με κάνει πάντα να γελάω» τόνισε η ίδια για τους ανθρώπους που έχουν φύγει από κοντά της.

Η Ελένη Γερασιμίδου σχολιάζοντας τη δήλωση του Χρήστου Λούλη ότι δεν πρέπει να υπάρχουν θέατρα κάτω των 300 θέσεων.

«Μην νομίζει ότι ζούμε από τις επιχορηγήσεις. Τ όσα χρόνια έτσι λειτουργούμε. Υπάρχουν μεγάλα θέατρα που δεν τηρούν όλες τις προϋποθέσεις του νόμου. Εμείς έχουμε θέατρο 50 θέσεων και τηρούμε όλες τις οδηγίες. Αυτό το μικρό θέατρο είναι και θαυματουργό» σχολίασε.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε η Ελένη Γερασιμίδου μιλώντας στο «Πάμε Δανάη!»: