Έξαλλος ο Τζόκοβιτς: «Είναι φρικτό να κάνουμε διακρίσεις με το εμβόλιο – Τα ΜΜΕ σκορπούν φόβο»
1 month, 16 days ago
6

Ο κορυφαίος τενίστας ενδέχεται να μην συμμετάσχει στο Australian Open αν επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί στο Australian Open ο κορυφαίος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί και κατακρίνει την κίνηση των Αυστραλών να επιβάλλουν ενδεχομένως υποχρεωτικό εμβολιασμό στους τενίστες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά Γκραν Σλαμ.

«Σκοπεύω να παίξω φέτος στο Παρίσι, στο ATP Finals του Τορίνο και στο Davis Cup. Θα μείνω στο Βελιγράδι αυτή την εβδομάδα, μετά θα φύγω από τη Σερβία για να προετοιμαστώ και να συγκεντρωθώ στην προπόνηση» δήλωσε και πρόσθεσε ότι με ενδέχεται να μην αγωνιστεί στη Μελβούρνη εάν επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός:

«Δε γνωρίζω αν θα παίξω στη Μελβούρνη»

«Αν έχω καταλάβει σωστά, η αυστραλιανή κυβέρνηση και η Tennis Australia θα πάρουν την τελική απόφαση σε δυο εβδομάδες. Όπως και αυτή τη χρονιά, θα υπάρξουν αρκετοί περιορισμοί. Απ’ αυτά που έχω ακούσει από τον ατζέντη μου, που είναι σε επαφή με την Tennis Australia, προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες για όλους τους παίκτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Δεδομένων όλων αυτών, ακόμα δε γνωρίζω αν θα παίξω στη Μελβούρνη. Γίνονται επίσης και πολλές εικασίες από τα media, κάτι που με ενοχλεί πολύ. Δεν έχω μιλήσει πολύ για τον εμβολιασμό και όλοι έχουν βγάλει συμπεράσματα για μένα, για κάτι που είπα πριν από ένα χρόνο» τόνισε ο τενίστας και ξέσπασε κατά του διχασμού ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους:

«Είμαι απογοητευμένος με τον διχασμό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Είναι φρικτό να κάνουμε διακρίσεις επειδή ένα άτομο θέλει να πάρει μια απόφαση για τον εαυτό του, είτε αυτή η απόφαση είναι να εμβολιαστεί, είτε να μην εμβολιαστεί. Τα media ασκούν πίεση σε πολλούς ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν ξεκαθαριστεί, κυκλοφορούν πολλές πληροφορίες που δεν είναι έγκυρες, μετά αποδεικνύονται έγκυρες και πιο μετά πάλι είναι αμφίβολες. Τα πάντα αλλάζουν» τόνισε και πρόσθεσε ότι το αν έχει εμβολιαστεί κάποιος είναι δικό του θέμα και προσωπικό δεδομένο:

«Έχω τη δική μου στάση. Δεν θα αποκαλύψω αν είμαι εμβολιασμένος ή όχι. Είναι προσωπικό ζήτημα και θεωρώ πως δεν είναι πρέπον να το ρωτάς σε κάποιον. Ό,τι και αν πω, χωρίς να γνωρίζουν πως το σκέφτομαι, θα το χρησιμοποιήσουν εναντίον μου» ανέφερε ο διάσημος τενίστας και στράφηκε κατά των ΜΜΕ που σκορπούν όπως λέει τρόμο και πανικό:

«Τα media σκορπούν τον φόβο και τον πανικό και δεν θέλω να συμμετέχω σ’ αυτόν τον διχασμό. Αισθάνομαι πως η γενική στάση των ΜΜΕ είναι εχθρική, γι’ αυτό και δεν θέλω να δώσω την παραμικρή αφορμή για να γράψουν για μένα. Οι δημοσιογράφοι μπορούν να πάρουν ακόμα και αυτό που είπα μόλις και να το μετατρέψουν σε σκάνδαλο. Δεν θέλω να είμαι μέρος αυτού» κατέληξε ο Τζόκοβιτς.

newsbreak.gr