Φιλ Κόλινς: Δυσκολεύομαι ακόμα και να κρατήσω στο χέρι την μπαγκέτα των ντραμς
2 years, 6 months ago
6

Ανησυχία από τους θαυμαστές του τραγουδιστή για την εξασθενημένη του εικόνα πριν την περιοδεία του με τους Genesis

Ανησυχία προκάλεσε στους φαν του Φιλ Κόλινς η χθεσινή εμφάνισή του στην εκπομπή BBC Breakfast, όπου ο 70χρονος μουσικός παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί πια να παίξει καθόλου ντραμς.

Αρκετοί θαυμαστές του Κόλινς εξέφρασαν τον προβληματισμό τους στο Twitter για την εξασθενημένη εικόνα που παρουσίασε ο τραγουδιστής (και πρώην ντράμερ) των Genesis, ο οποίος δήλωσε ότι όχι μόνο δεν μπορεί πια να παίζει τύμπανα, αλλά δυσκολεύεται ακόμη και να κρατήσει με το χέρι του μια μπαγκέτα.

Οι περιπέτειες του μουσικού με την υγεία του έχουν απασχολήσει εκτενώς τα βρετανικά ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Μετά από χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε στην πλάτη, εξαιτίας τραυματισμού από πτώση στο μπάνιο του, ο Κόλινς εμφανίστηκε να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο. Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι αντιμετωπίζει ορισμένα κινητικά προβλήματα, ενώ πάσχει και από διαβήτη.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την Daily Mail, ο Φιλ Κόλινς παρευρέθηκε στον γάμο της κόρης του, Λίλι, με τον Τσάρλι ΜακΝτάουελ, ωστόσο η συνέντευξη στο BBC μπορεί να είχε μαγνητοσκοπηθεί νωρίτερα.

«Εχω κάποια κινητικά προβλήματα, κάτι που με στενοχωρεί πολύ επειδή θα ήθελα να παίζω [ντραμς] στη σκηνή με τον γιο μου…. Όχι [Δεν μπορώ ακόμα να παίξω ντραμς]. Θα το ήθελα πολύ, αλλά δυσκολεύομαι ακόμα και να κρατήσω μια μπαγκέτα με αυτό το χέρι. Υπάρχουν ορισμένα σωματικά εμπόδια», είπε σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου.

Ο Κόλινς εμφανίστηκε στην εκπομπή για να προωθήσει την επικείμενη περιοδεία των Genesis, που πιθανόν να είναι και η τελευταία της μπάντας. «Είμαστε όλοι κάποιας ηλικίας και νομίζω ότι, σε κάποιο βαθμό, [αυτή η περιοδεία] αποτελεί ένα τέλος. Γενικά, εγώ δεν ξέρω αν θέλω πια να συμμετέχω σε περιοδείες».

Ο 70χρονος ανακοίνωσε ότι ο γιος του Νικ θα παίξει ντραμς με την μπάντα του πατέρα του αυτό το φθινόπωρο, στην πρώτη περιοδεία των Genesis στη Βόρεια Αμερική εδώ και 14 χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι και ο Σάιμον Κόλινς, γιος του τραγουδιστή με την πρώτη του σύζυγο, είναι ντράμερ στην μπάντα progressive rock Sound of Contact.

Ο Κόλινς, που ακολούθησε μια άκρως επιτυχημένη καριέρα τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 με επιτυχίες όπως το «One More Night» και το «In the Air Tonight» (με το εκπληκτικό σόλο στα ντραμς) είχε ανακοινώσει ότι αποσύρεται από τη μουσική το 2011, όμως επέστρεψε στη σκηνή το 2017 για μια σειρά συναυλιών με τίτλο «Not Yet Dead: Live».