Φρίκη στον Κολωνό: «Ο Μίχος με έστελνε στα ιατρεία τους»
1 year, 1 month ago
6

Η Realnews αποκαλύπτει τη νέα κατάθεση της 12χρονης. Τι λέει για τον οδοντίατρο που δεν έχει συλληφθεί.

Με μία ακόμη κατάθεση, την πέμπτη κατά σειρά, η 12χρονη από τον Κολωνό αποκάλυψε άλλους 13 κακοποιητές της. Κατά την εξέτασή της στις 3 Φεβρουαρίου ανέφερε ότι συνευρέθηκε με τους 11 εξ αυτών, υπό την καθοδήγηση του κατ’ εξακολούθηση βιαστή της Ηλία Μίχου. Οπως περιγράφει, ανάμεσά τους περιλαμβάνονται άτομα «υπεράνω πάσης υποψίας», οικογενειάρχες με μικρά παιδιά, αλλά και δύο γιατροί. Πρόκειται για έναν δερματολόγο, που συνελήφθη, αλλά και για έναν οδοντίατρο που ακόμη δεν έχει εντοπιστεί. Το αξιοσημείωτο είναι πως οι συγκεκριμένοι άνδρες ικανοποιούσαν τις αρρωστημένες ορέξεις τους με την ανήλικη μέσα στα ιατρεία τους και, μάλιστα, την ώρα που αυτά ήταν ανοιχτά για να δέχονται ασθενείς! Στους δύο γιατρούς, όπως και σε άλλους από τη γειτονιά, ο Μίχος έστελνε το κοριτσάκι να τους χτυπάει τα κουδούνια! Δηλαδή, η 12χρονη τόνισε ότι αυτές οι συνευρέσεις δεν έγιναν μέσω των ψηφιακών εφαρμογών.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στον δερματολόγο, η 12χρονη αποκάλυψε στην κατάθεσή της: «Τον λένε Μ. Το μαγαζί του (σ.σ. εννοεί το ιατρείο του) είναι περίπου 10 λεπτά από το μαγαζί του Μίχου. Ο Μίχος τον ήξερε και ήξερε ότι έχει λεφτά, αλλά δεν ξέρω αν τον ξέρει ο δερματολόγος. Μου είπε να πάω να του μιλήσω εγώ».

Ερώτηση: Πώς προσέγγισες αυτόν τον άνδρα; Πώς του μίλησες;

Απάντηση: Μου είπε τι να του πω και αυτός είπε ναι… Δεν με ήξερε. Πήγα στο ιατρείο του.

Ερ.: Δηλαδή, πήγες πρώτη φορά από μόνη σου και του είπες αν θα ενδιαφερόταν να βρεθείτε και μετά αρχίσατε να μιλάτε κιόλας;

Απ.: Μετά ήθελε και λέει… Και είπε ο Μίχος είναι καλά τα λεφτά και ότι θα είναι ένας σταθερός σου.

Ερ.: Ηταν σταθερός; Ηταν ένας άνδρας με τον οποίο βρέθηκες περισσότερες φορές;

Απ.: Δεν θυμάμαι, αλλά έδινε πάντα 50 ευρώ. Βρεθήκαμε περισσότερες φορές με αυτόν.

Ερ.: Ξέρεις άλλα πράγματα γι’ αυτόν;

Απ.: Οτι είναι παντρεμένος.

Περίμεναν στο σαλόνι

Με τον συγκεκριμένο, όπως είπε το κοριτσάκι, βρίσκονταν μέσα στο ιατρείο του. Κάποιες φορές, μάλιστα, υπήρχαν ασθενείς που περίμεναν στο σαλόνι του ιατρείου.

Ερ.: Σου έλεγε εκείνος τι ώρες να βρεθείτε;

Απ.: Εκεί, κατά τις 7 το απόγευμα.

Ερ.: Δεν ήταν ώρες που αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είχε ιατρείο, να περιμένει κόσμο; Είχε τύχει ποτέ να δεις ασθενείς πριν ή μετά;

Απ.: Ναι…

Ερ.: Μπορεί να υπήρχαν δηλαδή και ασθενείς μέσα στο ιατρείο;

Απ.: Ναι…

Ερ.: Τι, να περιμένουν στο σαλόνι ας πούμε;

Απ.: Ναι.

Με τον ίδιο τρόπο που προσέγγισε τον δερματολόγο, ο Μίχος της υπέδειξε να πλησιάσει και έναν οδοντίατρο. Οπως είπε η 12χρονη, ο συγκεκριμένος είναι παντρεμένος και έχει κι ένα παιδί. «Οπως και με τον δερματολόγο, με είχε στείλει να χτυπήσω το κουδούνι στο ιατρείο του».

Ερ.: Εκεί βρισκόσασταν κιόλας;

Απ.: Ναι.

Ερ.: Ηταν ένας άνδρας, δηλαδή, με τον οποίο είχες έρθει σε επαφή περισσότερο από μία φορά;

Απ.: Ναι, εκεί στο ιατρείο του.

Ο παντρεμένος

Το κορίτσι αποκάλυψε κι ένα ακόμη πρόσωπο στο οποίο το έστειλε ο Μίχος, από τη γειτονιά του. «Υπάρχει ένας Χ. που είναι παντρεμένος, έχει μια κόρη και ένα παράνομο όπλο».

Ερ.: Πού το γνωρίζεις αυτό;

Απ.: Το είχε σπίτι του και έχω φωτογραφία.

Ερ.: Πού ξέρεις ότι το είχε παράνομα;

Απ.: Το είχε πει.

Το κορίτσι είπε πως γνώριζε ότι ο άνδρας αυτός ότι είχε και μία κόρη.

«Τον γνώρισα από την πλατεία. Μου λέει ο Μίχος “με αυτόν θα πας”. Τον πλησίασα στην πλατεία. Και αυτός ήταν λίγο ανώμαλος…».

Ερώτηση: Και πού βρισκόσασταν με αυτόν;

Απάντηση: Στο σπίτι του.

Ερ.: Και η γυναίκα και η κόρη του;

Απ.: Ηταν στην πλατεία.

Υπήρξαν, ωστόσο, κάποιοι άνδρες που προσέγγισαν τον Μίχο για να φτάσουν στη 12χρονη, όπως ο Ο., που, σύμφωνα με την ανήλικη, «είχε πει στον Μίχο “αφού την έχεις εδώ και καθαρίζει, δεν μου τη δίνεις κι εμένα για…”. Αυτός την έπεφτε γενικά Βρεθήκαμε δύο φορές και μου έδινε 30 ευρώ. Ο Μίχος μου είπε να τον βρω στο Μessenger και βρεθήκαμε στο αμάξι του».

Η μητέρα

Η 12χρονη, χωρίς να ερωτηθεί, θέλησε να πει κάτι για τη μητέρα της, που συνεχίζει να κρατείται στη φυλακή μετά την απόρριψη από το Δικαστικό Συμβούλιο του αιτήματός της για αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Ερώτηση: Υπάρχει κάτι άλλο που θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό να πούμε;

Απάντηση: Οχι. Απλά ότι ο Μίχος ξέρει ποια είναι η αλήθεια για τη μαμά μου.

Ερ.: Τι εννοείς;

Απ.: Οτι ξέρει ποια είναι η αλήθεια για τη μαμά μου, ότι αυτά που της έχουν πέσει για κατηγορίες δεν ισχύουν. Ξέρει πολύ καλά.

Ερ.: Είναι κάτι που είχες ανάγκη να ειπωθεί;

Απ.: Ναι.

Το παράλληλο κύκλωμα παιδεραστών

Η ύπαρξη ενός παράλληλου κυκλώματος παιδεραστών, που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος εκτός διαδικτύου, προκύπτει πλέον με στοιχεία έπειτα από την πολύωρη και αποκαλυπτική κατάθεση,την πέμπτη κατά σειρά, που έδωσε το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό. Πέντε από τα άτομα που αναγνωρίστηκαν σε αυτήν την κατάθεση έχουν ήδη συλληφθεί, ανάμεσά τους ένας γνωστός δερματολόγος και γείτονας του Μίχου στον Κολωνό. Τόσο ο δερματολόγος όσο και ένας «οδοντίατρος», όπως τον χαρακτηρίζει το παιδί στην κατάθεσή του, που κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για οδοντοτεχνίτη, δεν προσέγγισαν τη 12χρονη μέσω των προφίλ που είχε δημιουργήσει ο Μίχος σε ιστοσελίδα γνωριμιών. Αντιθέτως, ο 53χρονος την έστειλε απευθείας ο ίδιος στους βιαστές, λέγοντάς της να τους χτυπήσει την πόρτα και να τους πει τον λόγο για τον οποίο τους είχε επισκεφθεί.

«Αυτό που περιγράφει το παιδί δείχνει ότι υπήρξε μια προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ των βιαστών και του Μίχου και μάλιστα όχι μέσω του διαδικτύου αλλά διά ζώσης. Από αυτό το δεδομένο προκύπτει σαφέστατα πως ο Μίχος δεν “ψάρευε” βιαστές για το παιδί μόνο μέσα από το διαδίκτυο και την ιστοσελίδα γνωριμιών, αλλά και μέσα από ένα δίκτυο γνωστών του, που ο ίδιος φέρεται να είχε δημιουργήσει», λέει με νόημα στη Realnews αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Οπως προκύπτει και από την κατάθεση του παιδιού, ο Μίχος ήταν έτοιμος από τη στιγμή που βίασε το παιδί να το εξωθήσει στην πορνεία, έχοντας μάλιστα στημένο ένα ολόκληρο δίκτυο παιδεραστών οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν το αντίτιμο, προκειμένου να βρεθούν με τη 12χρονη. Πλέον, τόσο στις αστυνομικές όσο και στις ανακριτικές Αρχές είναι πεπεισμένοι πως ο 53χρονος είχε επαφές με άλλους παιδεραστές, τους οποίους γνώριζε καλά από την ευρύτερη περιοχή του Κολωνού.

Τα στοιχεία που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα είναι πολλά, καθώς έχει αποδειχθεί πως ο Μίχος εξέδιδε το παιδί σε έναν οίκο ανοχής, από ένα διαμέρισμα που είχε νοικιάσει μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης. Εκεί, υποχρέωνε το ανήλικο κορίτσι να προβαίνει σε πράξεις, οι οποίες μεταδίδονταν ζωντανά στο διαδίκτυο. Μέχρι στιγμής, μέσα από την κατάθεση που έδωσε το παιδί στις ανακριτικές Αρχές και στον ειδικό παιδοψυχολόγο του Τμήματος Ανηλίκων στις 5 Φεβρουαρίου, προκύπτει πως αρκετοί από τη νέα «ομάδα» βιαστών είναι γείτονες είτε του Μίχου είτε της 12χρονης και βέβαια οι επαφές έγιναν απευθείας με τον μαστροπό του παιδιού. Η διαπίστωση αυτή θεωρείται αρκετά σημαντική, με τους ερευνητές της υπόθεσης να θεωρούν ότι από το στοιχείο αυτό ενδεχομένως θα διευκρινιστεί αν οι ίδιοι άνθρωποι έχουν κακοποιήσει και άλλα ανήλικα κορίτσια.