Γεωργία Χριστοφόρου: Από τον ΑΠΟΕΛ, εκπαίδευση στη Μονακό
6 months, 12 days ago
6

Η Μονακό φιλοξένησε στη Γαλλία τη Γεωργία Χριστοφόρου, μέλος του προπονητικού προσωπικού του ΑΠΟΕΛ, στις ακαδημίες των Κ6 και Κ12, προκειμένου να δει από κοντά τις υποδομές και τις προπονητικές μεθόδους στη φημισμένη ακαδημία των «ερυθρόλευκων».

Το πρόγραμμα περιλάμβανε συναντήσεις και ανταλλαγές απόψεων και συμβουλών σχετικά με την ανάπτυξη νέων παικτών. Η Γεωργία, ηλικίας 23 ετών, φιλοξενήθηκε τον Αύγουστο από την Μονακό, πρόεδρος της οποίας είναι ο Ρώσος επιχειρηματίας και επενδυτής, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, για μια εβδομάδα κατάρτισης στις εγκαταστάσεις της ομάδας των Μονεγάσκων.

Ο πρόεδρος της Μονακό, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Το ολοκληρωμένο και ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα που παρακολούθησε τής επέτρεψε να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, αλλά και να παρακολουθήσει το πρώτο παιχνίδι της σεζόν του γαλλικού πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας (Ligue 1) μεταξύ της Μονακό και της Λιόν. Είχε επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους προπονητές και το προσωπικό της Ακαδημίας, αλλά και να ταξιδέψει στο Τορίνο της Ιταλίας με την ομάδα των Κ19, οι οποίοι συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα με την Γιουβέντους. «Το ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή μου! Βλέπω αγώνες κάθε μέρα», ομολογεί η Γεωργία.

Κάτοχος
πιστοποιητικού UEFA C η Χριστοφόρου

Η νεαρή λάτρης
της στρογγυλής θεάς, η οποία κατέχει
πιστοποιητικό UEFA C στην προπονητική
ποδοσφαίρου, είναι μέλος τους προπονητικού
προσωπικού της Ακαδημίας του ΑΠΟΕΛ στη
Λευκωσία, για παιδιά κάτω των 6 και κάτω
των 12 χρόνων. Με πτυχίο Ψυχολογίας,
συνδυάζει τις δύο αγάπες της για να
βοηθήσει τους νέους παίκτες να προοδεύσουν
σωματικά και ψυχικά. Το ακαδημαϊκό της
υπόβαθρο είναι ένα επιπλέον εργαλείο
στην καθημερινή επαγγελματική εργασία
της, καθώς αναγνωρίζει τη σημασία της
βοήθειας προς τους νεαρούς παίκτες,
προκειμένου να ξεπεράσουν τα όριά τους
και να παραμείνουν ψύχραιμοι υπό πίεση,
ώστε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό
στο γήπεδο.

«Η Μονακό έχει μεγάλη ιστορία και πολύ μακρά παράδοση στο ποδόσφαιρο. Φυσικά ήξερα ήδη πολύ καλά την ποδοσφαιρική ομάδα. Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ έχω λάβει θερμή μεγάλη υποδοχή από όλους στην ομάδα και έχω μάθει πολλά κατά τη διάρκεια της διαμονής μου», δηλώνει. Το ενδιαφέρον της για το ποδόσφαιρο και η επιθυμία της να προοδεύσει σε αυτό το περιβάλλον είναι μοναδικό και εμπνέει. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος της καθημερινής ζωής των Κυπρίων, ενώ η Μονακό χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και σεβασμού μεταξύ των φιλάθλων στην Κύπρο.

Στην ερώτηση αν έχει κάποιο όνειρο, η απάντησή της είναι γρήγορη και σαφέστατη. «Να παίξω σε γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου σε πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας!». Και η φιλοσοφία της; «Να μην παίρνεις τίποτα για δεδομένο, αυτή είναι βασική αρχή στην οποία πιστεύω απόλυτα». Με την άνοδο του γυναικείου ποδοσφαίρου, η Γεωργία ανυπομονεί τώρα για το μέλλον της σε μια ομάδα γυναικών σε κορυφαίο όμιλο, γεμάτη θετικές και αισιόδοξες προοπτικές. Χαμογελαστή και ευγνώμων για την εμπειρία που έζησε στο κλαμπ του Μονακό, μοιράζεται τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της, ενώ διαδίδει το μήνυμα: «Να παραμείνετε δυνατοί!».

Η Μονακό
εύχεται στη Γεωργία να νιώθει και να
παραμείνει δυνατή και να πραγματοποιήσει
τα όνειρα της!