Γιώργος Τράγκας: Πάνω από 140 εκατ. ευρώ η περιουσία του – Τι συνέβη με τις καταγγελίες εκβιασμών
16 days ago
6

Τι λέει ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον Γιώργο Τράγκα.

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση με την τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 140 εκατ. ευρώ, όπως επισημάνθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA».

Ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον εκλιπόντα δημοσιογράφο, Νίκος Αγαπηνός, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε:

«Η αλήθεια είναι ότι και εμείς γινόμαστε αποδέκτες πληροφοριών για την περιουσία, μέσα από τα ΜΜΕ. ΔΕΝ έχουμε εικόνα ή επίσημη ενημέρωση. Επίσημη ενημέρωση έχουμε για μία διαθήκη που συνετάχθη το 2018 και αφορά συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία. Είναι αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για διαμερίσματα στις ΗΠΑ, στη Γαλλία και στην Ελλάδα», ανέφερε αρχικά.

«Δεν έπαιρνε μισθό, ήταν αυτοχρηματοδοτούμενος»

«Πριν τον θάνατο του, εκτιμούσα ότι η περιουσία του ήταν γύρω στα 10 με 15 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα το πόρισμα τοποθετείται ότι η αντικειμενική αξία των ακινήτων είναι περίπου στα 23 εκατομμύρια ευρώ. Για να μην υπάρχει παρανόηση οι αντικειμενικές αξίες με τις εμπορικές, στην Ευρώπη ταυτίζονται δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό», πρόσθεσε.

  • Διαβάστε επίσης: Η σκοτεινή πλευρά της αμύθητης περιουσίας Τράγκα – Ήταν σε «Λίστα Λαγκάρντ» και «Panama Papers»

Δεν έπαιρνε μισθό ο Γιώργος Τράγκας, ήταν αυτοχρηματοδοτούμενος, είχε επιχειρήσεις και κέρδη. Έχει υψηλά εισοδήματα από πριν. Να δούμε τις πωλήσεις που έχει πραγματοποιήσει και μετά θα δούμε τι έχει συμβεί. Μπορεί κάποιος να είχε έσοδα το 2005, εάν τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποιεί με συγκεκριμένους τρόπους, μπορεί να τα διπλασιάζει. Πρέπει να αξιολογηθούν όλα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγαπηνός.

Για τις καταγγελίες εκβιασμού

Για τις καταγγελίες εκβιασμού ο δικηγόρος του Γιώργου Τράγκα είπε πως, «στο διάστημα που τον έχω εκπροσωπήσει, δεν αντιμετώπισα κάποια υπόθεση επώνυμης καταγγελίας για εκβιασμό. Δεν είναι ηθικό να λέγεται μετά θάνατον κάτι τέτοιο εφόσον δεν έχει ειπωθεί πριν τον θάνατο. Εν ζωή δεν είδα να γίνεται αυτό που βλέπω τώρα. Ο Γιώργος Τράγκας δεν ήτα αρεστός στις εκάστοτε κυβερνήσεις και γι’ αυτό ήταν σε έναν μόνιμο έλεγχο. Δεν έκανε τώρα real estate το είχε κάνει πολύ νωρίτερα»

«Δεν έχω αγοράσει ποτέ ράβδο χρυσού και δεν γνωρίζω πώς αποκτώνται. Πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση, γιατί έως τώρα δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση», κατέληξε.