Η επανεμφάνιση του Σόιμπλε και οι μεταρρυθμίσεις
2 years, 9 months ago
6

Ένας φίλος ήρθε από τα παλιά που λέει ένα τραγούδι και ο «φίλος» αυτός δεν είναι άλλος από τον κ. Σόιμπλε. Να λοιπόν που μας θυμήθηκε και πάλι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ακόμα και ως Πρόεδρος του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (και όχι ως υπουργός Οικονομικών που ήταν κατά τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων) επιμένει στην σκληρή ρητορική που πάντα χρησιμοποιούσε αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς στη διάρκεια της ομιλία του στο Συνέδριο του Economist για το πως βλέπει την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας κι εάν πιστεύει ότι είναι στο σωστό δρόμο, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ήταν πάντα ξεκάθαρο μεταξύ όλων των κρατών μελών της ΕΕ, και της Ελλάδας, ότι κάθε μέλος πρέπει να λύνει τα προβλήματα του και να προωθεί τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Η πανδημία, είπε είναι μια καλή ευκαιρία για να συνεχίσουν να προωθούνται οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και στην Ελλάδα. Οι Έλληνες θα πληρώσουν ακριβό τίμημα όμως η Ελλάδα πρέπει να μείνει πιστή στις μεταρρυθμίσεις για να είναι ανταγωνιστική».

Αναφερόμενος στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης και τη διαχείρισή της, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε τη θέση ότι η Ελλάδα δεν είχε εναλλακτικό δρόμο, υποστηρίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις, η καινοτομία και η ανταγωνιστικότητα αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία για μια ευημερούσα πορεία της χώρας.

in.gr