Ιατροδικαστής για Τζωρτζίνα: «Ενδεχόμενη χορήγηση κεταμίνης μήνες πριν δεν θα μπορούσε να διαπιστωθεί»
2 years, 5 days ago
6

Τι λέει ο Ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης

Διαψεύδει το Ωνάσειο τον δικηγόρο της 33χρονης μητέρας από την Πάτρα για χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα το διάστημα που νοσηλεύτηκε εκεί.

“Είναι μια νοσηλεία που αφορούσε μετά το συμβάν της υποξυγοναιμίας και της εγκεφαλοπάθειας. Είχε μεταβεί για περαιτέρω νοσηλεία και τοποθέτηση βηματοδότη – απινιδωτή, δηλαδή αρκετούς μήνες πριν” εξήγησε ο Ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Έχουμε δύο τελείως διαφορετικά δεδομένα. Η κεταμίνη μας ενδιαφέρει γιατί έχει βρεθεί και αποτελεί, όπως φαίνεται, την αιτία θανάτου, διότι βρέθηκε σε αυτές τις ποσότητες ως πρόσφατη χορήγηση” πρόσθεσε.

“Ενδεχόμενη χορήγηση κεταμίνης, μήνες πριν, δεν μπορούσε να διαπιστωθεί γιατί υπήρχε η μεγάλη ποσότητα που είχε δοθεί άμεσα” κατέληξε ο κ. Κούτσης.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις ενώ επισημαίνει ότι: «Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες».

Επίσης, αναφέρει ότι στον ιατρικό φάκελο του παιδιού δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης κι ότι η νοσηλεία του κοριτσιού στο Ωνάσειο έλαβε χώρα επτά μήνες πριν το παιδί καταλήξει.

in.gr