«Είχαν φύγει παιδιά από τη σχολή»: Oργή για τον προπονητή-βιαστή στην Ηλιούπολη- Νέες αποκαλύψεις σοκ
1 year, 25 days ago
6

Βαριές κακουργηματικές πράξεις βαραίνουν τον 44χρονο, τον οποίο κατήγγειλαν πρώην αθλήτριές του.

Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε ο 44χρονος προπονητής Ταε Κβον Ντο, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε ανήλικες αθλήτριές του.

Στο μεταξύ στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν «φύλλο και φτερό» δύο κινητά και ένα λάπτοπ του προπονητή, καθώς οι αστυνομικοί έχουν πληροφορίες ότι σε ορισμένες περιπτώσεις κινηματογραφούσε και έβγαζε φωτογραφίες τις αρρωστημένες του πράξεις.

Τα τέσσερα ανήλικα κορίτσια θα κληθούν να καταθέσουν, ενώ οι Αρχές εστιάζουν και σε μία 15χρονη αθλήτρια με την οποία ο προπονητής φαίνεται να ήταν πιο κοντά από όλες το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση άνοιξε όταν τρεις κοπέλες, που πλέον έχουν ενηλικιωθεί, κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση με την προκαταρκτική έρευνα να αποκαλύπτει πως τουλάχιστον δύο ακόμη κορίτσια είχαν πέσει θύματά του.

 

 

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προπονητή, οι πράξεις του σε βάρος ανήλικων κοριτσιών φαίνεται να εκκινούν τουλάχιστον το 2009 και σε ότι αφορά τις πέντε καταγγέλλουσες να διαρκούν έως το 2020. Ο 44χρονος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

«Με όλα τα άτομα της σχολής είχε την ίδια συμπεριφορά»

Πρώην αθλήτρια του Τάε Κβον Ντο μίλησε για τον προπονητή που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών στην Ηλιούπολη. «Ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και δεν είχε μπει ποτέ στα αποδυτήρια των αθλητριών», ανέφερε αρχικά η κοπέλα.

Για αν γνωρίζει τα κορίτσια που έχουν καταγγείλει μέχρι τώρα τον προπονητή ανέφερε πως «πάει το μυαλό μου στις τρεις πρώτες», χωρίς όμως να μπορεί να μιλήσει με σιγουριά.

Οι πολύωρες προπονήσεις σύμφωνα με την πρώην αθλήτρια οφείλονταν στους επικείμενους αγώνες. Συγκεκριμένα σχολίασε πως «όταν ήμασταν πιο κοντά στους αγώνες τόσο πιο εντατικές ήταν οι προπονήσεις. Μπορεί να είχαν μέσα στην ημέρα πέντε ώρες προπόνηση, αντί για μία».

«Με όλα τα άτομα της σχολής είχε την ίδια συμπεριφορά. Γνώριζα ότι κάποιοι γονείς είχαν πιο στενή επαφή με τον προπονητή λόγω αγώνων» είπε στον Alpha, ενώ δεν γνώριζε ότι ο προπονητής πήγαινε και διακοπές με τις οικογένειες.

Η πρώην αθλήτρια υποστήριξε ωστόσο ότι είχε παρατηρηθεί μείωση των ατόμων στη σχολή, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες το οποίο το απέδωσαν τότε, κυρίως στο γεγονός ότι αρκετοι εγκατέλειψαν για να σπουδάσουν.

«Δύο μέτρα κάτω από τη γη για κάθε παιδοβιαστή»

Στο μεταξύ, οργή επικρατεί στην περιοχή της Ηλιούπολης μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις, ενώ τις τελευταίες ώρες νέα συνθήματα έχουν γραφτεί έξω από το γυμναστήριο του 44χρονου.

Υπενθυμίζεται πως συνθήματα είχαν γραφτεί στην τζαμαρία της σχολής, αμέσως μόλις έγινε γνωστή αυτή η υπόθεση φρίκης, τα οποία ανέφεραν «δύο μέτρα κάτω από τη γη για κάθε παιδοβιαστή».

 

 

«Ρωτούσα τις μητέρες γιατί ο 44χρονος κυκλοφορούσε με τα κορίτσια και μου έλεγαν ότι είμαι περίεργος» λέει προπονητής

Παράλληλα, ο προπονητής Τάε Κβον Ντο, Γιάννης Χιωτάκης, μίλησε για το τον 44χρονο που φέρεται να βίαζε ανήλικα κορίτσια στο γυμναστήριό του στην Ηλιούπολη, λέγοντας μεταξύ άλλων: «ρωτούσα μητέρες αθλητριών γιατί ο 44χρονος κυκλοφορούσε με τα κορίτσια και μου έλεγαν ότι είμαι περίεργος».

Αρχικά ο κ. Χιωτάκης είπε για τον 44χρονο: «Ήταν πολύ κοινωνικός και είχε ένα χάρισμα να κρύβεται φανερά, δηλαδή δεν κυκλοφορούσε και τις αθλήτριες και τις μαθήτριες κρυφά σε κάποιους απομονωμένους χώρους, κυκλοφορούσε φανερά στους δρόμους της Ηλιούπολης, στην κεντρική πλατεία. Δεν γνωρίζω εάν κυκλοφορούσαν ως “ζευγάρι”. Η σχολή του με μία επιχείρηση που έχω στην Ηλιούπολη, έχω οπτική και μου έκανε εντύπωση».

«Είχα παρευρεθεί και στον χώρο του για προαγωγικές εξετάσεις ζωνών και μπαινοέβγαινα και στον χώρο και φεύγοντας από το μαγαζί σταματούσα στη σχολή και μιλούσα και με τους αθλητές και με τους γονείς, που τους γνωρίζω και προσωπικά. Απαγορεύεται να αγγίξεις τον αθλητή, και το χτύπημα στην πλάτη απαγορεύεται. Είναι ανεπίτρεπτο, δεν έχουμε δικαίωμα να πλησιάσουμε ούτε στα αποδυτήρια των αθλητριών, όχι να έχουμε σχέσεις μαζί τους, δεν είχε παρεξηγηθεί γιατί δεν είχε δώσει ποτέ το δικαίωμα όσο μπορούσα και ήμουν στον χώρο. Δεν αντιλήφθηκα ποτέ κάποιο βλέμμα ή κάποια χειρονομία».

Πώς αντιδρούσαν οι γονείς

«Μου είχε κάνει εντύπωση και είχα πιάσει και μια μητέρα των αθλητριών και από τις καταγγέλλουσες και την ρώτησα τι γίνεται και δέχθηκα και επίθεση. Αναρωτιόμουν «γιατί κυκλοφορεί με τα κορίτσια, με τις αθλήτριες με την κόρη σας πάνω κάτω;». Μου απαντούσαν: «Χιωτάκη είσαι περίεργος, τι μας λες, το έχουμε μεγαλώσει είναι δικό μας παιδί, τι λες τώρα; Μπαίνει μέσα στο σπίτι μας, βγαίνει, τα παιδιά μας, παρέα μας» και έλεγα «εντάξει ό,τι πείτε εσείς», ανέφερε ο κ. Χιωτάκης στο Mega.

«Μάλιστα ήταν θύμα του η μία κοπέλα για την οποία είχα προειδοποιήσει τη μητέρα. Με πήρε χθες τηλέφωνο η μητέρα και μου είπε ότι έχω δίκιο και μου ζήτησε συγγνώμη, και ότι νόμιζε ότι είχα κάτι προσωπικό μαζί του. Το έχω πει πάνω από 7 χρόνια στην μητέρα αυτό. Έβλεπα οτι συνεχιζόταν το φαινόμενο όχι όμως με τις ίδιες κοπέλες».

«Δεν γνωρίζω εάν ήταν ανέκαθεν αυτή η συμπεριφορά γιατί δεν θα ήταν στον χώρο του Ταε Κβον Ντο. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών και των παιδιών. Θα ήθελα να πω στους γονείς να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες καθηγητές σωματική αγωγής, γιατί είμαστε οικογενειάρχες, επαγγελματίες και είμαστε πάντα παιδαγωγοί και μετά προπονητές και δεύτεροι γονείς γι΄ αυτά τα παιδιά. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό που είμαι και ντρέπομαι. Το καταδικάζουμε όλοι στον χώρο αυτό, και από όλον τον αθλητισμό, μας προσβάλλει αυτό που έκανε».

«Είναι δυνατές και αποφασισμένες να δικαιωθούν, πήρε την αθωότητά τους»

Τα πέντε κορίτσια, δηλώνουν αποφασισμένα να φτάσουν ως το τέρμα και στέλνουν μέσω του ΑΝΤ1 το μήνυμά τους προς πιθανά άλλα θύματα του 44χρονου προπονητή από την Ηλιούπολη.

Οι πέντε καταγγέλουσες παρακολουθούν τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών με… ικανοποίηση που τελικά η προανακριτική έρευνα έτρεξε με ταχύτητα ώστε ο κατηγορούμενος για τον βιασμό τους προπονητής, δύο μήνες μετά την καταγγελία τους, να βρίσκεται συλληφθείς στην Ασφάλεια έτοιμος να απολογηθεί αύριο για τις πράξεις τους.

«Τα κορίτσια αναμένουν την απολογία του συγκεκριμένου ανθρώπου, περιμένουν να ακούσουν τι θα ισχυριστεί. Έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές και επιθυμούν προς το παρόν να διασφαλιστεί η ανωνυμία τους. Είναι δυνατές και αποφασισμένες να δικαιωθούν και να προστατέψουν και άλλα πιθανά θύματα αυτού του ανθρώπου. Η ευχή τους είναι να μην υπάρχουν άλλα θύματά του, στην περίπτωση όμως που υπάρχουν, να μην φοβηθούν και να μιλήσουν» αναφέρει άνθρωπος από το περιβάλλον των καταγγελουσών.

«Αυτά τα παιδιά κοιμούνται με μνήμες και ζούνε με αναμνήσεις. Πήρε αυτή την παιδικότητα τους, πήρε την αθωότητα τους. Τα συγκεκριμένα κορίτσια δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση σε αυτά που λένε, τα οποία θα στηρίξω μέχρι τέλος. Οι κατηγορίες είναι για σεξουαλική κακοποίηση. Ανακουφισμένα, τουλάχιστον δεν φοβούνται μην διαφύγει ή μην τους κάνει κακό» ανέφερε φίλη των καταγγελουσών ενώ συνέχισε λέγοντας πως «σε αυτήν την γυναίκα που ακούσατε, απευθύνθηκαν τα 3 πρώτα κορίτσια, όταν σε μια τυχαία συνάντηση, κοντά στις ημέρες των Χριστουγέννων, τον περασμένο Δεκέμβρη, έμαθαν ότι ήταν θύματα του παλιού προπονητή τους. Ενήλικες πια, απευθύνθηκαν στην γυναίκα αυτή, δρομολόγησαν τις νομικές τους ενέργειες και μέσα από τις μαρτυρικές καταθέσεις εμφανίστηκαν δυο ακόμη πρήων αθλήτριες του προπονητή, οι οποίες τον κατήγγειλαν».

«Τα τρία πρώτα κορίτσια εφόσον ανακάλυψε το ένα παιδί το άλλο ότι είχαν την κοινή εμπειρία από τον ίδιο άνθρωπο αποφάσισαν να μιλήσουν με έναν άνθρωπο που εμπιστεύονται. Με αυτόν τον τρόπο πληροφορήθηκα εγώ από την αρχή από τα κορίτσια τα ίδια, τα όποια καλούνται μετά από τόσα χρόνια και παρ λο που εχουν προχωρήσει την ενήλικη πλέον ζωή τους να πρέπει να αντιμετωπίσουν ολο αυτό το σκοτεινό κομμάτι που προκάλεσε ένας άνθρωπος και να βρουν την δύναμη να τον σταματήσουν και να σταματήσουν τον οποιοδήποτε που εκμεταλλεύεται ανήλικα παιδιά», πρόσθεσε.