Instagram: Το νέο εργαλείο που βάζει “κόφτη” σε σχόλια
2 years, 7 months ago
6

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν μέσω social media παίκτες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας, μετά τον τελικό του Euro, το Instagram ανακοίνωσε τα “Limits”, καθώς εξερευνούσε μηχανισμούς αντιμετώπισης του bullying. Τώρα, η λειτουργία αυτή γίνεται διαθέσιμη σε όλους. Αν ενεργοποιήσετε το “Limits”, αυτόματα κρύβονται σχόλια και μηνύματα από άτομα τα οποία δεν σας ακολουθούν ή από άτομα τα οποία μόλις ξεκίνησαν να σας ακολουθούν.

Το εργαλείο σχεδιάστηκε για να σταματήσει η επίθεση σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές από μεγάλο αριθμό ανθρώπων που απλά λειτουργούν με ψυχολογία όχλου.

Έτσι, αντί να υποχρεώνεται κάποιος να απενεργοποιεί εντελώς τα σχόλια για να προστατευτεί, το νέο εργαλείο του επιτρέπει να βάλει “σιωπητήριο” μόνο σε αυτούς που δεν έχουν καμία επαφή με το προφίλ τους.

Επίσης, το Instagram επέκτεινε τη λίστα των λέξεων που περιλαμβάνεται στην blocklist, καθώς και των hashtags και emojis τα οποία το σύστημα μπλοκάρει αυτόματα για να φιλτράρει τα κακόβουλα μηνύματα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επεξεργασίας αυτής της λίστας από τους χρήστες. Τέλος, σε αυτούς που αναρτούν επανειλημμένα προσβλητικά σχόλια, θα στέλνει ειδοποίηση πως ο λογαριασμός τους πιθανώς να διαγραφεί αν συνεχίσουν τις παραβιάσεις.

Πηγή πληροφοριών: unboxholics.com