Ιωάννα Παππά – «Ο σεβασμός και η εκτίμηση στον συνάνθρωπο μας είναι πολιτισμός»
1 month, 9 days ago
6

Στις καταγγελίες και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο του θεάτρου, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η Ιωάννα Παππά.

Η ηθοποιός μίλησε στη Real life, με αφορμή την παράσταση «Βάκχες» στην οποία πρωταγωνιστεί αυτό το καλοκαίρι, και μεταξύ άλλων σημείωσε και για τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Το κοινό σοκαρίστηκε γιατί επρόκειτο για πολύ αγαπημένα πρόσωπα και σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά ταλαντούχους ανθρώπους με καλλιτεχνικό έργο, σπουδαίες ερμηνείες και σκηνοθεσίες. Από εκεί και πέρα, η ανθρώπινη αδυναμία και το πως κάποιος τελικά μπορεί να μην αντιλαμβάνεται ότι εγκληματεί εις βάρος άλλων ανθρώπων είναι ένα άλλο σκέλος», είπε αρχικά.

Παράλληλα, τόνισε:

«Όταν αντιλαμβανόμαστε ότι συμβαίνει μια κακοποιητική καταχρηστική συμπεριφορά, δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι γιατί είναι σαν να συναινούμε σε αυτό που συμβαίνει με τη σιωπή μας. Επειδή έχω γίνει πρόσφατα μητέρα, σκεφτόμουν έντονα τώρα τελευταία την υπόθεση Γιακουμάκη, που κάποιοι γνώριζαν αλλά δεν μίλησαν».

«Πρέπει να δημιουργηθεί από την πολιτεία ένα πλαίσιο όπου ο κόσμος να μη φοβάται να καταγγείλει κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύ μεγάλη τραγωδία, πάντα με μέτρο. Ο σεβασμός και η εκτίμηση στον συνάνθρωπο μας είναι πολιτισμός και στη διαφορετικότητα και σε όλα», κατέληξε η ίδια.

 

in.gr