Ηράκλειο: Με θρόμβωση στο νοσοκομείο 35χρόνος – Είχε εμβολιαστεί με το AstraΖeneca
2 years, 10 months ago
6

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου διακομίστηκε το πρωί της Δευτέρας ένας 35χρονος, έχοντας παράλυση θρόμβωση στο αριστερό του πόδι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα creta24.gr, πρόκειται για άνδρα από την Ιεράπετρα, ο οποίος είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca πριν από 12 ημέρες στο εμβολιαστικό κέντρο του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο άνδρας εμφάνισε αρτηριακή θρόμβωση και εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του, ενώ γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν το περιστατικό σχετίζεται με το εμβόλιο ή όχι.

Χανιά: 59χρονος υπέστη πνευμονική εμβολή

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ένας 59χρονος νοσηλεύεται με πνευμονική εμβολή στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό του με το AstraZeneca. O άνδρας, ο οποίος είναι μουσικός και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, μίλησε για την περιπέτειά του στο zarpanews.gr. “Το πρώτο 24ωρο των συμπτωμάτων ένιωθα έντονο πόνο στο μπράτσο και λαχάνιασμα. Δεν υπήρχε καμία υποψία ότι για τον πόνο ευθύνεται το εμβόλιο. Το 2ο βράδυ ο έντονος πόνος συνεχίστηκε και απλώθηκε στα πλευρά, έτσι αποφάσισα να πάω στο νοσοκομείο” είπε ο 59χρονος και συνέχισε: “Μόλις έκανα αξονική, ο γιατρός είπε πως είμαι ένα βήμα πριν τον αιφνίδιο θάνατο, όχι μόνο υπήρχε θρόμβος, αλλά η αξονική έδειξε και πνευμονική εμβολή”.

Όπως αναφέρει, τη Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου διασωληνώθηκε και του χορηγήθηκαν αμέσως αντιπηκτικά. Ευτυχώς το περιστατικό αντιμετωπίστηκε αμέσως.

Τώρα, διερευνάται από τους γιατρούς του νοσοκομείου Χανίων μαζί με τους λοιμωξιολόγους στην Αθήνα, αν φταίει το εμβόλιο. Αν και, όπως τονίζει, δεν γίνεται να αποκτά κάποιος θρόμβωση στο αίμα, να πηγαίνει στον πνεύμονα και να παθαίνει μάλιστα πνευμονική εμβολή μέσα σε μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό” “Δεν είμαι αρνητής του εμβολίου, σε καμία περίπτωση. Γι αυτό το έκανα. Ακόμη πιστεύω ότι αν δεν πρόκειται για σύμπτωση, πιθανόν να φταίει το εμβόλιο” είπε.

“Έχω κάνει όλες τις εξετάσεις και περιμένω να δουν οι γιατροί αν υπήρχε ήδη η θρομβοφιλία, κάτι που ακόμα διερευνάται. Το τρίπλεξ πάντως ήταν καθαρό. Αν οι εξετάσεις βγουν ότι είμαι υγιής από παντού τότε θα φταίει το εμβόλιο. Το συγκεκριμένο εμβόλιο, της AstraZeneca.” τόνισε.

Η κατάστασή του σύμφωνα με τους γιατρούς, βαίνει καλώς. Ωστόσο ο ίδιος νιώθει ακόμα μία ενόχληση σε βαθιά αναπνοή.

Το γεγονός πάντως ότι είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση είναι κάτι που, όπως λέει ο ίδιος, τον έσωσε: “Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την υγεία μου πριν από αυτό. Τρόμαξα πολύ, όταν μου είπαν πνευμονική εμβολή. Δεν το περίμενα… ήταν τεράστια η περιπέτεια” τόνισε ο 59χρονος μουσικός.

 

enikos.gr