Καλλιακμάνης για Γλυκά Νερά: Υπάρχουν «κενά» στο έγκλημα – Τι είπε για το σκίτσο ενός εκ των δραστών
2 years, 10 months ago
6

Για κενά στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά κάνει λόγο ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε ειδικά στο σκίτσο, ενός εκ των δραστών που ο σύζυγός της 20χρονης περιέγραψε ως «κοντό με παραπάνω κιλά». Το περιλαίμιο που φορούσε έπεσε για λίγα εκατοστά και έτσι μερικώς αποκαλύφθηκε το πρόσωπό του.

Ο κ. Καλλιακμάνης εξήγησε ότι συνήθως οι περιγραφές που δίνονται στους σκιτσογράφους διακατέχονται από αισθήματα τρόμου και πανικού από τους περιγράφοντες και γενικώς είναι δύσκολο από αυτό και μόνο να ταυτοποιηθεί ένας από τους τρεις δράστες. «Η εμπειρία από το παρελθόν έχει αποδείξει» τόνισε «ότι όταν οι δράστες συνελήφθησαν σε πολλές περιπτώσεις τα σκίτσα από τις περιγραφές των θυμάτων δεν είχαν καμία σχέση».

Επίσης θεωρεί ότι υπάρχει ζήτημα αν ευσταθεί ότι τα στοιχεία του DNA είναι ελλιπή. Κάνουμε υποθέσεις σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, είπε, υπάρχουν «κενά» σε αυτό το έγκλημα.

Διαβάστε ακόμη: Έγκλημα στα Γλυκά Νέρα: Αυτά (δεν) βρέθηκαν από την ΕΛ. ΑΣ στην μεζονέτα

Θεωρείται δεδομένο ότι ο κακοποιός έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν και ότι διαθέτει «εμπειρία» σε επιθέσεις με κίνητρο τη ληστεία. Ο δράστης έπιασε ρούχα αλλά και το πρόσωπο του θύματος, όπως και πολλά άλλα αντικείμενα μέσα στο σπίτι. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να φτάσουν στα ίχνη του μέσα από το σχηματισμό ενός κύκλου περίπου 20 υπόπτων.

in.gr