Καρανίκας: Τα «μάζεψε» μετά τον σάλο για τις σπουδές της Δάφνης Μητσοτάκη
2 years, 7 months ago
6

Ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα  επικαλέστηκε «παραπληροφόρηση»

Σε «παραπληροφόρηση» απέδωσε ο Νίκος Καρανίκας, πρώην Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα όσα ισχυρίστηκε αναφορικά με τις σπουδές της κόρης του Πρωθυπουργού, Δάφνης Μητσοτάκη, με αφορμή την πρόσφατη μετάβασή της στις ΗΠΑ για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ο κ. Καρανίκας έσπευσε να ζητήσει συγνώμη από την κόρη του Πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας «ειδησεογραφικά λάθος» τον ισχυρισμό του, ενώ της συγνώμης του προηγήθηκε η προειδοποίηση από πλευράς του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου ότι «από εδώ και πέρα το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη».

Η ανάρτηση συγνώμης

«Κατέβασα το ποστ που έκανα κριτική στην στάση του Μητσοτάκη με αναφορά στην κόρη του και την κατοχή ΜΚΟ.

Μόλις ενημερώθηκα ότι δεν ισχύει και ότι αυτό που έγραψα είναι ειδησεογραφικά λάθος και γι’ αυτό ζητάω συγνώμη σε όλες και όλους για την παραπληροφόρηση.

Είναι προφανές ότι δεν κάνω κριτική στη κόρη του Μητσοτάκη που όπως κάθε νέο παιδί θέλει να σπουδάσει και η οικογένειά της έχει την οικονομική δυνατότητα να τη στείλει στο εξωτερικό, αλλά στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη που την ίδια ώρα στερεί τη δυνατότητα σπουδών σε 40.000 μαθητές, για να τους δώσει πελατεία στα κολέγια. Είναι χυδαία πολιτική επιλογή του.

Και για να τελειώνει το παραμύθι, δεν είμαι σύμβουλος του κ. Τσίπρα και εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις. Είτε αυτές είναι σωστές, είτε είναι λάθος».

karanikas

«Κατήφορος χωρίς τελειωμό»

Η απολογητική ανάρτηση του κ. Καρανίκα ήρθε μετά την οργισμένη τοποθέτηση επί του θέματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως «Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς… Δυσκολεύεται κανείς να βρει λόγια που να περιγράφουν το μέγεθος της αθλιότητας. Γνωρίζουμε ότι ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του είναι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι στρατηγική τους επιλογή να πλήξουν τη σύζυγο και τα παιδιά του. Στοχοποιείται ένα κορίτσι 18 χρόνων στην αφετηρία ενός νέου ξεκινήματος στη ζωή του με πράγματα αχαρακτήριστα. Δεν έχει χαθεί το μέτρο».

«Μιλάμε για κατήφορο χωρίς τελειωμό» πρόσθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και συνέχισε, λέγοντας πως «υπάρχουν δύο θέματα. Το ένα είναι ότι σε τέτοιου είδους αθλιότητες και ανηθικότητες είναι σαφές ότι από εδώ και πέρα το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη», προαναγγέλλοντας προσφυγή σε ένδικα μέσα.

«Ένα άλλο ζήτημα», σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «είναι ότι ο κ. Καρανίκας ήταν ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρώην πρωθυπουργού, συνοδοιπόρος του από τα φοιτητικά τους χρόνια. Έχει περάσει μια ολόκληρη ημέρα και δεν έχει βρεθείς κανένας να τον μαζέψει, να τον αποδοκιμάσει. Δεν θέλω να θυμίσω σε περιπτώσεις που στελέχη της ΝΔ ξεφεύγουν από τους ηθικούς και αξιακούς κανόνες τοποθέτησης στο δημόσιο βίο που έχουμε θέσει, τι συμβαίνει. Αποδοκιμάζονται, διαγράφονται, απομακρύνονται αμέσως. Όχι για τέτοιου είδους αισχρότητας και αθλιότητας θέμα. Και μια μέρα μετά κανένας δεν τον έχει μαζέψει».

«Επιβεβαιώνεται ότι το χειρότερο από το να είσαι ανίκανος είναι να είσαι ικανός για όλα. Ο κατήφορος που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική αντιπαράθεση δεν φαίνεται να έχει τέλος», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Απόψεις «ιδιώτη»

Την ίδια ώρα, πηγές της Κουμουνδούρου παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τον πρώην Σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον τοποθετούν στην ιστορική σφαίρα των σχέσεων, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ιδιώτη».

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είχε διαρρήξει δημόσια τη γέφυρα επικοινωνίας του με τον κ. Καρανίκα με αφορμή συνέντευξή του τον περασμένο Ιούνιο στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, αναφέροντας τότε πως «ο Νίκος Καρανίκας υπήρξε σύμβουλος ειδικού σκοπού την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη να δρομολογηθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο επενδύσεων στη φαρμακευτική κάνναβη. Η προσωπική του ζωή δε μας αφορά. Ούτε και το συνεχιζόμενο -και με δίκη του ευθύνη αυτή τη φορά- σίριαλ δολοφονίας χαρακτήρα από μέρους ΜΜΕ».

Σάλος στο twitter

Όσον αφορά την αρχική ανάρτηση του κ. Καρανίκα, στην οποία ανέφερε πως «η κόρη του Μητσοτάκη θα σπουδάσει ανθρωπιστικές σπουδές στις ΗΠΑ, για να δικαιολογήσει την ΜΚΟ την οποία κατέχει για τα ΑΣΥΝΌΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ και για την οποία έχει εισπράξει ήδη πάνω από 2 εκατ. ευρώ», προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και αποδοκιμασιών και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα των θεμάτων που απασχόλησαν τους Έλληνες χρήστες του twitter.